VALİ KILIÇLARA ENGELLİLER FEDERASYONUNDAN TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Tüm Engelliler Konfederasyonu Başkanı Nedim Kılıç,Vali Kılıçlar'ın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde, engelli memurların izinli sayılmalarını sağlayan Genelge nedeniyle teşekkür etti.

21.12.2014 12:52:58 0
VALİ KILIÇLARA ENGELLİLER FEDERASYONUNDAN TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Tüm Engelliler Konfederasyonu Başkanı Nedim Kılıç,Vali Kılıçlar’ın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, engelli memurların izinli sayılmalarını sağlayan Genelgesi nedeniyle kendisine  teşekkür etti. 

Tüm Engelliler Konfederasyonu Başkanı Nedim Kılıç Ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Vali Kılıçlar’ı makamında ziyaret ederek kendisine teşekkür etti.

Ziyarette konuşan Konfederasyon Başkanı Kılıç, Vali Kılıçlar’ın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, engelli memurların izinli sayılmalarına ilişkin yayımladıkları genelgeden duydukları memnuniyeti ifade ederek  bilhassa son yıllarda engelli insanlarımız için getirilen kolaylıklar ve verilen hizmetler için teşekkür etti. 

                    Tüm engelli bireylerin kendi ayakları üzerinde durmak suretiyle onurlu bir şekilde hayatlarını idame ettirmek istediklerini ifade eden Başkan Kılıç, bu iyi niyetli adımların yanında engelli vatandaşların engellerini suiistimal eden bazı çevrelerin olduğunu, özellikle engelliler adına bazı materyallerin satılması ve tiyatro gibi birtakım kültürel etkinliklerin düzenlenmesi şeklinde engellilerin sırtından haksız kazanç elde edildiğini, bu durumun kendilerini fevkalade üzdüğünü ifade ederek; bu tür çalışmaların kesinlikle engellilerle bir ilgisi olmadığını, bu konuda toplumun duyarlılık göstermesini beklediklerini ifade etti.

                 Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmenin başta devletimiz olmak üzere tüm toplumun sorumluluğu olduğunu ifade eden Vali Kılıçlar, “Engellilerin sorunu sadece kendilerinin değil aynı zamanda hem ailelerinin hem yaşadıkları çevrenin hem de toplumun sorunudur. Sorunlara da ortak çözümler üretmek gerekir.” diyen Vali Kılıçlar, sözlerine: “Memnuniyetle belirtmek gerekir ki son yıllarda mevzuatta yapılan düzenlemeler, sivil toplum kuruluşlarının katkıları, devletimizin başta bakım ücretleri olmak üzere verdiği mali destekler, bu konuda bir rahatlama getirmiştir. Öyle ümit ediyorum ki, bundan sonraki gelişmeler engelli vatandaşlarımızın daha da lehine olarak cereyan edecektir. Tüm vatandaşlarımızı da bu konuda destek olmaya davet ediyorum.” diyerek devam etti. 

                Kabulden duydukları memnuniyeti dile getiren başkan Kılıç ise Vali Kılıçlar’a teşekkür ederek, bu ziyaretin anısına engelli üyeler tarafından atölyede üretilen bir vazo hediye edildi.


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


40.1° / 25.9°
  • BIST 100

    10767,8%-0,03
  • DOLAR

    32,93% 0,11
  • EURO

    35,38% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2462,73% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3985,74% 0,00