VALİ TAŞKESEN :``MAKAMLAR GEÇİCİDİR``

Son Valiler Kararnamesi ile Tokat Valiliğinden,Mardin Valiliğine atanan Mustafa Taşkesen,Tokat`ta veda turlarına devam ediyor.

Mardin 3.06.2014 15:40:15 0
VALİ TAŞKESEN :``MAKAMLAR GEÇİCİDİR``

Son Valiler Kararnamesi ile Tokat Valiliğinden,Mardin Valiliğine atanan Mustafa Taşkesen,Tokat`ta veda turlarına devam ediyor.

Vali Mustafa Taşkesen, İl Genel Meclis Toplantısına katılarak, meclis üyelerine veda etti.

Toplantıda konuşan Vali Mustafa Taşkesen, 1 Eylül 2012 yılında Tokat’ta göreve başladığında verdiği ilk mesajı hatırlatarak, “Her işe evet yönünden yaklaştım her zaman. Benim göreve başladığımda bir mesajım vardı. Olması gerekenlerin, en önemlilerin, en acillerin  yapılması yönünde idi. En aciliyet arz edenleri, en önemlileri,  en gerekenlerini yapacağız diye ilk günden ilan ettik. Diğer bir mesajımız ise kanunları, bir haksızlık, adaletsizlik yapmadan geniş yorumlamak diye beyan ettik. O minval üzerinde  çalıştık. İnşallah Allah bizi mahcup etmedi. Her hangi bir engelleme veya olumsuzluk görmeden bu iki söylediğim şeyi yapmaya çalıştık. Başkalarının haklarına girmeden, kanunları geniş yorumlamakta mahsur yok. Biz de hukuku göz ardı etmeden kanunları geniş yorumladık” dedi.

Makamların gelip geçici olduğunu ifade eden Taşkesen, makamda iken güzel hizmetlere imza atmanın önemini belirtti. Taşkesen, “Gök kubbede hoş bir seda bırakmak en önemli şey. Gözümüz görür, elimiz tutar, imza yetkilerimiz var iken, bu 5 senelik süreyi inşallah köyümüze, kentimize güzel hizmetlere imza atarak geçirirsiniz” dedi.

Taşkesen, konuşmasında şunları söyledi. “Azıyla, çoğuyla tamamlayamadığımız hizmetlerimizle gideceğiz. Tayinimiz ani oldu. Biraz erken oldu. İşlerimizi yoluna koyamadık, toparlayamadık. Niyetlerimiz belki buradaki harcadığımız sürenin karşılığını verme anlamında bizi kurtarır diye düşünüyorum. Veballi makamlar. Bunları iyi değerlendirmek lazım. Hizmet için iyi koşturmak lazım. Bunun için mümkün mertebe adaletli olmak lazım. Hiçbir ayrım gözetmeden, herkes bizim hemşehrimiz, insanımız diye köylere, kentlere hizmet götürmek lazım. Nüfus yoğunluğuna göre belki hizmeti eşit götüremezsiniz ama adaletli davranmak lazım. Köy kent deyince kentler konusundaki fikirlerimizi biliyorsunuz. Tekrar edeyim. Ne yaparsanız yapın artık modern tarıma geçiliyor. İnsanlar daha müreffeh, daha mamur bir yerde yaşamak istiyor. Bunun getirisi de köylerin kentlere akmasıdır. Türkiye’de bu 1950 yıllarından sonra hızlandı ve daha da hızlanarak devam ediyor. Bu bir gerçek. Sizin çocuklarınız torunlarınız köyde yaşamayacaklar. Onun için geleceğe ışık tutup ona göre kıt olan kaynakları paylaştırmak lazım diye düşünüyorum. Beni yapamadıklarımla, yaptıklarımla kabul edip, hakkınızı helal etmenizi istirham ediyorum. Hiç kimseyle hiçbir konuda şahsi hesabımızın olmadığını bu vesileyle bir kez daha tekrar ediyorum. Biz kamu görevlisiyiz. Benden yana da herkese haklarımı helal ediyorum.”

İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, Tokat’a yaptığı hizmetler anısına vali Mustafa Taşkesen’e hediye takdim etti.

Vali Mustafa Taşkesen, daha sonra il genel meclis üyeleri ile birlikte öğle yemeği yedi.Programa Vali Yardımcısı Bülent Karacan, İl Özel İdare Sekreteri Recep Gökçe ve meclis üyeleri de katıldı.

``HABERİN OLDUĞU HER YERDE``

 ARTUKLU HABER AJANSI-TOKAT


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04