VALİ TAŞKESEN`DEN``ÖĞRETMENLER GÜNÜ`` MESAJI

Mardin 22.11.2014 09:34:46 0
VALİ TAŞKESEN`DEN``ÖĞRETMENLER GÜNÜ`` MESAJI

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen 24 Kasım ``Öğretmenler Günü``nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.
Vali Taşkesen mesajında:``Tüm öğretmenlerimizin Büyük Önder Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği gün olan 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.``dedi.
Vali Taşkesen`in Mesajı şöyle;
Tüm öğretmenlerimizin Büyük Önder Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği gün olan 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.
Zengin ve derin bir kültüre sahip olan ulusumuzun çağdaş Uygarlık düzeyine erişmesindeki en büyük görev öğretmenlerimizindir. Başöğretmen Atatürk “Milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak Öğretmenlerdir.” diyerek Türk Öğretmenine güvenini ve beklentisini belirtmiştir. Büyük bir özveri ile çalışan öğretmenlerimiz; geleceğimizi emanet ettiğimiz gençliği yetiştiren, verdikleri eğitimle topluma şekil veren yüce bir görevin fedakâr temsilcileridir. Birlik ve beraberlik ruhunu gençliğe kazandıracak ortak amaçlarda birleştirebilecek olan da yine öğretmenlerdir.
Öğretmenlik sınırları okul ve sınıf duvarlarıyla çizilemeyecek, zil ile başlayıp bitmeyecek kadar ağır bir sorumluluk gerektiren kutsal bir görevdir.
Bu görevi yerine getirirken şevkinizi kıracak, hızınızı kesecek her türlü olumsuz düşünceyi bir kenara itmek önemlidir. Mesleğinizin kaçıncı yılı olursa olsun ilk günkü heyecanınızın kaybolmaması da önemlidir.
Zor şartlar altında, çoğu insanın yüceliğinin farkına bile varamadığı bir işle uğraşıyorsunuz. Zaman zaman toplumun sizi yeteri kadar önemsemediğini düşünseniz de mesleğinizin manevi hazzının verdiği enerji ile çalıştığınızdan şüphem yok.
Değerli Öğretmenlerim
Millet Mekteplerinin açılışı ve ulu önder Atatürk’ün Başöğretmenliği kabulünün bir yıl dönümünde daha öğretmenler gününü kutlamanın mutluluğunu yaşıyor, öğretmenler gününüzü en içten duygularımla kutluyorum. Ebediyete intikal etmiş öğretmen ve eğitimcileri rahmetle anıyor, aileniz, çalışma arkadaşlarınız ve öğrencilerinizle daha mutlu, başarılı ve huzurlu olmanızı temenni ediyorum.``Dedi.


ARTUKLU HABER AJANSI

HABER:CESUR FALAY-MARDİN


Anahtar Kelimeler:
27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78