VALİ TAŞKESEN,MARDİN`E GÖZYAŞLARI İLE UĞURLANDI

Mardin Valiliğine atanan Vali Mustafa Taşkesen, Tokat'tan gözyaşlarıyla uğurlandı.

Mardin 11.06.2014 21:40:38 0
VALİ TAŞKESEN,MARDİN`E GÖZYAŞLARI İLE UĞURLANDI

Mardin Valiliğine  atanan Vali Mustafa Taşkesen, Tokat’tanMardin`e  gözyaşlarıyla uğurlandı. 

veda etmek isteyen bürokratlar ve vatandaşlar valilik önünde toplandı.  7`sinden 70`ine her yaştan insanın vedalaşmak için geldiği törende, sevgi evi öğrencileri "Yolunuz açık olsun Vali baba, Betül anne sizi unutmayacağız" şeklinde açtığı pankartı gören Vali Mustafa Taşkesen ve eşi Betül Taşkesen gözyaşlarını tutamadı.

Valilik Makamında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Mustafa Taşkesen, Tokat`tan ayrıldığı için duyduğu üzüntüyü dile getirdi.Tokat’ta görev yapmaktan onur duyduğunu belirten Vali Taşkesen, "Mevlana`nın deyişiyle ‘Tokat`a gitmek gerek, insanları da tabiatı gibi mutedildir` dediği bir şehirde, medeniyetimizin filizlendiği, milletimizin medeniyetinin burada büyük eserler bıraktığı önemli bir Anadolu şehrinde çalışmaktan, sizlere hizmet etmekten onur duyduğumu belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Vali Mustafa Taşkesen, "Bu teveccühü hak etmedik. Çok kısa süren bir çalışmamız oldu. Ondan dolayı erken ayrılmak zorunda kaldık.Onun hüznünü yaşıyoruz. Ama biz devlet memuruyuz mutlaka gidecektik ama biraz erken olmasının hüznü var. Kısmet kader böyle imiş. İnşallah biz adil bir şekilde hukukun üstünlüğünü önde tutarak çalışmaya çalıştık. İnsanlarla gönül bağı kurmaya çalıştık. Vatandaşımızın sevincini bayram bildik, hüznü ile hüzünlendik. Herhalde ondan dolayı hemşehrilerimiz böyle teveccühte bulunuyor. Demek ki biz çalışma felsefemizi gösterebilmişiz" diye konuştu.

Vali Mustafa Taşkesen’in eşi Betül Taşkesen de gösterilen ilgiye teşekkür ederek Tokatlıların artık Mardin’de bir kapısı olduğunu söyledi.

Vali Mustafa Taşkesen, daha sonra Valilik önünde bekleyen vatandaş ve bürokratlarla tek tek tokalaşarak  vedalaştı. Duygusal anları yaşandığı veda sonunda Vali Mustafa Taşkesen,  oğulları Ahmet ve Ümit Taşkesen ile makam aracının kapısından Tokatlılara el sallayarak vedalaştı. Büyük bir sevgi selinin oluştuğu veda töreninde öğrenciler hep bir ağızdan “Tokat sizi unutmayacak” diyerek el salladılar.

Vali Mustafa Taşkesen ve ailesi Tokat’ın sınırı olan Çamlıbel çıkışında İl protokolü ve Vatandaşlar tarafından uğurlandı.

Tokat`tan ayrılan Vali Taşkesen`in Cuma Günü Mardin`de Göreve başlaması bekleniyor.

































  ``HABERİN OLDUĞU HERYERDE``

   ARTUKLU HABER AJANSI-TOKAT


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78