VALİ YÜKSEL, ÇİFTÇİLERLE TARLADA İFTAR AÇTI

Sağlık 7.08.2013 07:52:32 0
VALİ YÜKSEL, ÇİFTÇİLERLE TARLADA İFTAR AÇTI

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, Kazan ilçesi Ahiler köyünde, seralarda ve tarlada çalışan köylülerle, tarlada iftarda buluştu.

Vali Yüksel’in Kazan ilçesi Ahiler köyü ziyaretine, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Osman Gürcan ile Kazan Kaymakamı Veysel Beyru da katıldı.

..Tarlada çalışan köylülerin sofrasında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Yüksel, “Mağfireti ve bereketi bol Ramazan Ayında, alın terini toprak ile buluşturan köylülerimizle iftar sofrasında buluşmak benim için mutluluk vesilesidir.” dedi.

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, “Başkent Ankara’da tarımın geliştirilmesi, çiftçimizin yeni imkânlara kavuşturulması ve emeklerinin karşılığını alabilmesi ve sorunlarının çözümü konusunda büyük gayret gösterdiklerini” belirterek “Geleceğin reçetesi tarımdır. İnsanlığın temel ihtiyacı olan gıdanın yegâne kaynağı olan tarım, aynı zamanda stratejik bir sektördür. Artık hepimiz biliyoruz ki dünden bugüne yaşamımızın yegâne reçetesi tarım olmuş ve elbette yarının da vazgeçilmez reçetesi tarım olacaktır. Tarım insanlığın beslenmesinde alternatifi olmayan bir sektördür.” dedi.

Vali Yüksel Ankara’da tarımın çeşitlendirilmesine önem verdiklerini ve yaş sebze-meyve dışında kesme çiçekçilik ve süs bitkileri üretimine de önem verilmesini istedi.

Vali Yüksel seralarda ve tarlada çalışan köylüler ile geç saatlere kadar sohbet etti. Köylülerin sorunlarını dikkatle dinleyip not alarak çözümü konusunda ilgili birimlere gerekli talimatlar vereceğini söyledi. Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, çocuklara bayram hediyeleri olan oyuncaklar verdi ve köylülerin yaklaşan Ramazan bayramlarını kutlayarak Ahiler köyünden ayrıldı.

 

ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA


Anahtar Kelimeler:
27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78