Veteriner Hekim’den HAÇİKO Derneği’ne Mama Desteği

Veteriner Hekim Uğur Selin Çelikten liderliğinde, sokak hayvanlarını beslemek amacıyla gerçekleştirilen "askıda mama" kampanyası kapsamın

Yaşam 13.06.2024 14:02:00 0
Veteriner Hekim’den HAÇİKO Derneği’ne Mama Desteği

13.06.2024

Michigan Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre; insan doğaya ne kadar yaklaşırsa, o kadar iyileşiyor, stres seviyesi düşüyor, hayatla barışık ve sevgi dolu oluyor. Bu gerçekten yola çıkarak toplumsal dayanışmayı pekiştirmeyi amaçlayan Veteriner Hekim Uğur Selin Çelikten, geçtiğimiz aylarda Askıda Mama Kampanyası başlatmıştı.

#KalptenKalbeSevgiyle -Askıda Mama Kampanyası kapsamında toplanan mamalar, geçtiğimiz gün Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği Haçiko’ya teslim edildi.

Ömür Gedik’ten Teşekkür Ziyareti

Haçiko Derneği Kurucu Başkanı Ömür Gedik ve Haçiko Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Güneysu, Veteriner Hekim Uğur Selin Çelikten’e teşekkür ziyaretinde bundu.

Barınaklarda yaşayan sokak hayvanlarına yardım eli uzatan ve onların yaşamlarını bir nebze olsun kolaylaştıran herkese teşekkür eden Haçiko - Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği Kurucu Başkanı Ömür Gedik “Toplumsal dayanışmayı teşvik eden böylesi bir sosyal yardım projesinin partneri olmaktan mutluluk duyduk. Askıda Mama Kampanyası, sokak hayvanlarına yönelik bir yardım projesi olmanın dışında; sevgi, umut ve yardımın gücünü bir araya getirdi. Veteriner Hekim Uğur Selin Çelikten’i örnek davranışından ötürü tebrik ederim” dedi.

Ömür Gedik sözlerine şöyle devam etti:

Veteriner hekim Uğur Selin Çielikten’in profesyonel desteği ve bağışçılarımızın cömert katkıları, kampanyamızın başarısında çok büyük bir rol oynadı. Hayvan severlerin bir araya geldiği bu anlamlı dayanışma, toplumumuzda hayvan haklarına ve refahına olan duyarlılığı artırmakta ve daha güzel bir geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor.

#KalptenKalbeSevgiyle -Askıda Mama Kampanyası ile sokak hayvanlarımızın beslenme ihtiyaçlarını karşılamanın ötesinde, onlara olan sevgi ve merhametimizi de gösterdiğiniz için kampanyada emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

HAÇİKO ile iş birliğimiz sürecek!

#KalptenKalbeSevgiyle -Askıda Mama Kampanyası’nın yoğun ilgi görmesinden oldukça memnun olduklarını belirten Veteriner Hekim Uğur Selin Çelikten,

“Projemiz ile hem sokak hayvanlarının beslenmesini amaçlamış hem de hayvan severlerin sunduğu destekle alınan yiyecekleri İstanbul’daki hayvan barınaklarına ulaştırmayı planlamıştık. Kampanyanın ilk fazı ile toplanılan bağış mamalarını HAÇİKO Derneği’ne teslim ettik.

Sürdürülebilir yaşam anlayışı stratejimiz doğrultusunda; birlikten kuvvet doğar inancıyla mama kampanyamız aracılığı ile "Askıda Mama, Umudu Hatırlatır!" dedik ve anlamlı bir iyilik hareketine liderlik ettik. HAÇİKO Derneği ile yeni sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Kliniğimizdeki diğer veteriner hekimler ile beraber dernek çatısı altındaki sokak hayvanların ameliyat ve tedavi süreçlerine destek verme kararı aldık” şeklinde konuştu.

Hayvanlar açlığa çok dayanamazlar

Hayvanların açlığa ve susuzluğa çok fazla dayanamadığına dikkat çeken Çelikten sözlerine şöyle devam etti:

“Lütfen, barınaklar dışında sokakta, kırlarda, ormanlarda sizden bir lokma ekmek bekleyen canlılara karşı duyarlı olalım. Askıda Mama Kampanyası’na gösterdiğiniz büyük ilgi ve cömert desteğiniz için canı gönülden teşekkür ederim. Duyarlı ve yardımsever insanların varlığı, sokaklarda yaşayan can dostlarımız için umut kaynağı oldu. Gösterilen özveri ve paylaşılan sevgi sayesinde, birçok hayvanın yaşam şartlarını iyileştirmeyi başardık. Her birinizin katkısı, karnı doyan bir sokak hayvanı, soğukta sıcak bir yuva bulan bir dost ve zor zamanlarında destek bulan birçok minik yürek anlamına geliyor. Desteğinizle birlikte, hem toplumsal farkındalığı artırdık; hem birçok hayvana yardım eli uzatmayı başardık. Her bir bağışınız, her bir paylaşımınız ve sevgi dolu yüreğiniz için minnettarım. Bu kampanyayı bu kadar başarılı kılan değerli gönüllülerimize, bağışçılarımıza ve destekçilerimize sonsuz teşekkür ederim.”

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


38.7° / 26.8°
  • BIST 100

    10771,40%0,29
  • DOLAR

    32,82% 0,04
  • EURO

    35,04% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2449,21% -1,62
  • Ç. ALTIN

    4004,66% 0,79