YABANCI GÖZÜYLE ANTALYA!

Dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinin hınca hınç dolu olduğu Antalya'da yabancı turistlere, ‘ Neden Antalya'yı tercih ettiniz?' diye sorduk.

Gündem 22.10.2013 16:56:18 0
YABANCI GÖZÜYLE ANTALYA!

Dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinin hınca hınç dolu olduğu Antalya’da yabancı turistlere, ‘ Neden Antalya’yı tercih ettiniz?’ diye sorduk.

Hava sıcaklığının 28, deniz suyu sıcaklığının ise 25 derece ölçüldüğü Antalya’yı güneş gibi yabancı turistler de terk etmiyor.  Antalya’ya 2013 yılında gelen yabancı turist sayısı 11 milyona yaklaştı. Turizmin başkentine en fazla rağbet Rusya ve Almanya’dan.  Görüştüğümüz yabancı turistler, ‘Neden Antalya’ sorumuza şu cevapları verdi:

İvan Smirnov :  Rusya’da üşümektense Antalya’da kavrulmak daha iyi. Burası adeta bir cennet. Güneş hiç eksilmiyor. Her yıl ülkenize tatil yapmak için geliyorum. Bu yıl tatilimi biraz daha uzattım çünkü buraya doyulmuyor.

Lenya Golubev: Rusya’da tatil denilince akla Türkiye ve Antalya gelir. Ailemle birlikte kış aylarında bile gelmeye gayret gösteriyoruz. İnsanlar çok sevecen, sıcakkanlı, yardımsever. Burada evimizde gibiyiz. Deniz muhteşem. Böyle bir şehirde her zaman yaşamak isteriz.

Matei Radu: Ben Romanya’dan geliyorum. Daha önce arkadaşlarım tavsiye etmişti; ancak bu yıl gelme imkanım oldu. Kendime kızıyorum neden bu güzelliği görmek için buraya bu kadar geç gelmişim diye. Doğa ile bütünleşmiş bir kent burası. Her yere ulaşım var ve güven duyuyorum. Artık her yaz buradayım. Tüm çevreme de tavsiye ediyorum.

Mark Schulz: Almanya ile Türkiye’nin geçmişten gelen bir bağı var. Dolayısıyla buralara ve kültürünüze yabancı değiliz. Antalya sıcacık ve doğal bir kent. Burada tatil yapmak insana başka bir yerde yapacağı tatilden çok daha fazla huzur veriyor. Sizler böyle bir şehre ve böyle bir denize sahip olduğunuz için çok şanslısınız.

Moslova Kuznetsov: Antalya’ya ilk gelişim ama eminim ki son olmayacak. Antalyalılar bazen kalın giysiler giyiyorlar özellikle akşamları ama bizler göre bu hava kavurucu derecede sıcak, denizden çıkmak bile istemiyoruz. Burası beklide dünyada yaşanılacak en güzel şehir.

(AHA) Antalya / Begüm GÜNGÖR 22.10.2013


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00