?Yanbaz: Kararlı Duruşumuz Kazanımları Getirdi

Büro Memur-Sen Bitlis Bölge Toplantısında konuşan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, ?Kararlı tavrımız, sendikal mücadelemiz ve Kamu İşveren Heyeti?nin yaptığı yüzde 3+3+3+3`lük teklifine ?kapalıyız? dedik. Bu çıkışımız sonuç verdi ve masadan yüzd

21.09.2017 16:57:19 0
?Yanbaz: Kararlı Duruşumuz Kazanımları Getirdi

Büro Memur-Sen tarafından “Diriliş Sürecinde Sendikal Duruşumuz” temasıyla düzenlenen   bölge toplantısı Gaziantep ilinde gerşekleştirildi.

 

Toplantıya Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, Genel Başkan Vekili Ahmet Sefa Özşahin, Genel Başkan Yardımcıları Metin Yılancı, Bekir Turhan, Yıldırım Akbaba, Turan Çetinkaya, Feyim Bingöl, Mardin Şube Başkanı Ümit Unat ,Mardin şube yönetcileri  lokman Öney,Murat Muratoğlu,Mehmet Derviş Batur, ve Kızıltepe temsilcisi Abdulkadir Dilen katıldı. Toplantıda konuşan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yanbaz, 4’üncü Dönem Toplu Sözleşme sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

 

SORUNLARI MASAYA TAŞIDIK VE ÇÖZÜM ARADIK

Toplu sözleşme sürecini en iyi şekilde yürütmek ve kamu görevlilerine rahat bir nefes aldırmak için büyük bir mücadele örneği sergilediklerini belirten Yanbaz, “1 Ağustos'tan itibaren başlayan ve 21 Ağustos’a kadar devam eden toplu sözleşme sürecini Büro Memur-Sen olarak, en iyi şekilde yürüttük. Masaya alanın sorunlarını taşımak ve kamu görevlilerimizin rahat bir nefes almasını sağlamak için azami gayret sarf ettik. Nitekim sahada yaşanan bütün sıkıntıları da kamu heyetine sunduk. Hiçbir konuyu atlamadık, hiçbir kuruma ayrımcılık göstermedik. Sorunları masaya taşıdık ve çözüm aradık” dedi.

 

KARARLI DURUŞUMUZ YÜZDE 4,5 ZAM GETİRDİ 

 

Kamu İşveren Heyeti’nin masaya, yüzde 3+3+3+3'lük tekliflerle gelmesine kapalıyız tepkisi gösterdiklerini hatırlatan Yanbaz, “Biz Türkiye'nin reel şartları içinde alabileceğimiz en yüksek çıtayı yakalama konusunda bir ‘kararlılık’ ve yine bu çıtayı yakaladığımızda da gereksiz gerginliklerin önüne geçecek bir ‘iyi niyet’ göstermeyi ilke ve strateji edindik. Kararlı tavrımız, sendikal mücadelemiz ve Kamu İşveren Heyeti’nin yaptığı yüzde 3+3+3+3'lük teklifine ‘kapalıyız’ dedik. Bu çıkışımız sonuç verdi ve masadan kümülatif yüzde 17,54’lük zam oranın yanında hizmet kolumuzda 53 kazanım çıktı. Hizmet kolumuzda bugüne kadar ki en kapsamlı toplu sözleşmeyi imzalamış olduk” diye konuştu.

 

MÜCADELEMİZ TOPLU SÖZLEŞMEDEN İBARET DEĞİL

 

Kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine 2018 yılında yüzde 7,64;  2019 yılında yüzde 9,20 olmak üzere iki yıllık kümülatif olarak yüzde 17,54 zam aldıklarını ifade eden Yanbaz, şu şekilde konuştu: “Bu oranların sonucunda iki yıllık toplamda 36 milyar TL payın kamu görevlilerine aktarılmasını sağladık. Sunulan ilk teklifte yüzde 12,5 olan oranı, yüzde 17.54'e çıkararak yüzde 40 artış elde ettik. Bu tepki gösterilecek değil, tebrik edilecek bir orandır. Asıl süreç bundan sonra başlıyor. Sorunları çözüme kavuşturmak için yoğun bir görüşme trafiğimiz söz konusu.”

 

 

Toplantının sonunda şube başkanlarına Büro Memur-Sen Yönetimi tarafından sertifika verildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19