YANGINDA ZARAR GÖREN BİNLERCE HAYVAN DUYARLI VETERİNER VE SAĞLIK EKİBİ BEKLİYOR

Diyarbakır ve Mardin'de çıkan ve 66 bin metrekarelik alanı etkileyen yangında yaralı binlerce evcil ve doğa hayvanına müdahale için veteriner ve sağlık ekipleri bölgeye davet ediliyor.

Mardin 23.06.2024 09:33:00 0
YANGINDA ZARAR GÖREN BİNLERCE HAYVAN DUYARLI VETERİNER VE SAĞLIK EKİBİ  BEKLİYOR

Diyarbakır ve Mardin'de çıkan ve 66 bin metrekarelik alanı etkileyen yangında yaralı binlerce evcil ve doğa hayvanına müdahale için veteriner ve sağlık ekipleri bölgeye davet ediliyor.

 

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi Köksalan Mahallesinde dün saat 22.00 civarlarında yangını olarak başlayan rüzgârın etkisiyle  de Yazçiçeği, Bağrık  ve Ağaçsever mahalleleri ile Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler Mahallelerine doğru ilerleyen yangın yaklaşık 66 bin metrekare alan olmak üzere 17 kırsal mahalleyi etkisi altına aldı. 
Çok sayıda vatandaş hayatını kaybederken onlarca vatandaşta yaralandı ve hastanede tedavileri devam ediyor.


-Binlerce hayvan telef oldu


Yangının etkili olduğu 66 bin metrekarelik alanda küçükbaş, büyükbaş, at, eşek, kedi, köpek ve doğadaki diğer binlerce canlı telef oldu. 
Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı veteriner ve sağlık ekipleri yangın bölgesine ulaşarak yaralı hayvanları tedavi etmeye başladı. Şuana kadar onlarca hayvan tedavi edilirken sırada yüzlercesi ise tedavi olmayı beklemekte. 


-Duyarlı veteriner ve sağlık ekiplerini bölgeye davet ediyoruz


Yangın alanın geniş olması nedeniyle Mardin Büyükşehir Belediyesine bağlı veteriner ve sağlık ekipleri ile diğer belediyelerin ekipleri, evcil ve doğadaki binlerce hayvana yetişmek için olağanüstü çaba sarf ediyor. Yangın bölgesindeki olağan üstü çabaya ortak olmak isteyen duyarlı veterinerler ile sağlık ekiplerini, tedavi bekleyen binlerce doğa hayvanına müdahale etmek için bölgeye bekliyoruz.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


30.5° / 21.6°
  • BIST 100

    9777,46%-0,53
  • DOLAR

    34,16% 0,08
  • EURO

    38,11% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2913,97% -0,65
  • Ç. ALTIN

    4899,30% 0,64