İstanbul Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Derneği ? İSOBDER tarafından yapılan ihbarlar sonrasında Ömerli Barajı?na akaryakıtla çalışan motor ile açılarak elektroşok cihazı kullanıp, yasadışı avcılık yapan kişiler Tüm ekipmanları ile birlikte suçüstü ya
İstanbul’un en büyük su kaynağı olan ve aynı zamanda ilin büyük bir bölümünün içme suyu ihtiyacının karşılandığı Ömerli Barajı’na akaryakıtla çalışan motor ile açılarak elektroşok cihazı kullanıp, yasadışı avcılık yapan kişiler İstanbul Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Derneği – İSOBDER tarafından yapılan ihbarlar sonrasında tüm ekipmanları ile birlikte suçüstü yakalanmaya devam ediyor
Geçtiğimiz hafta yakalanan kişilerden hariç bugünde iki kişi İstanbul ilinin içme suyu ihtiyacını karşılayan Ömerli Barajı’na akaryakıtla çalışan motorlu teknelerle açılıp elektroşok cihazlarıyla yasadışı balık avcılığı yaparken suçüstü yakalandı.
Ticari avcılığa kapalı olan, aynı zamanda Sazangiller türlerinin de üreme döneminde olması sebebiyle avlanılmasının 15 Haziran 2017 tarihine kadar yasak olduğu Ömerli Barajı’nda Akaryakıt ile çalışan kayık, motor ve benzeri araçların kullanılmasına da Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği’nin 16. Maddesinin ( c ) fıkrasına göre izin verilmemektedir.
Geçtiğimiz hafta cuma gecesi Ömerli Barajı Kurtdoğmuş Köyü Mevkii’nde yasadışı avcılık yapılacağı ihbarını alan İSOBDER Yönetimi, durumu Pendik İlçe Jandarma Komutanlığı’na bildirerek sabah 04:00 civarlarına kadar alandaki yasadışı avcılığı gözlemlemiş, sabah 04:00 civarlarında elektroşok cihazları ile avlanıp kıyıya dönen kişiyi Pendik İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı’na bağlı ekiplere suçüstü yakalatmayı başarmışlardı.
Bugünde yasadışı avcılık yapan farklı bir ekibi takip eden dernek üyeleri aynı yerde iki ayrı ekibi suçüstü tüm ekipmanları ile birlikte Pendik İlçe Jandarma Komutanlığı’na yakalatmayı başardı.
Elektroşok cihazı ile avlanılan anaç balıktan büyük bir kısmı tekrardan suya iade edilirken 50 kg kadar balık telef oldu.
Geçtiğimiz hafta yakalanan 2 Adet elektroşok cihazı, 3 Adet akü, 1 Adet projektör, 1 Adet zıpkın, 1 Adet elektroşok sopası, 600 Metre misina ağ, 1 Adet 15 beygir gücünde akaryakıt ile çalışan motor, 2 Adet balık kepçesi, 1 Adet elektroşok kablosu, 1 Adet Şişme bot, 1 Adet canlı balık tutma livarına ilave olarak bugünde 1 Adet Tekne, 1 Adet şişme bot, akaryakıtla çalışan motorlar, elektroşok cihazları 1.000mt misina ağ, aküler, projektör ve bir çok malzemeye el konuldu.
Yakalanan kişilerin daha önceden de İstanbul ve başka illerde yasadışı avcılıktan dolayı çok defalar yakalandığı tespit edildi.
Merkezi Ankara’da bulunan ve ülkemizin bir çok bölgesinden üye derneği bulunan Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu – ASOF’un Yönetim Kurulu Başkanı M.Serkan İNANÇ yapmış olduğu açıklamada;
Federasyonumuz üyesi İSOBDER Yönetim ve üyeleri bölgelerinde bulunan ve içme suyu ihtiyaçlarını karşılayan Ömerli Barajı’nda ki yasadışı balık avcılığını engelletmek için özverili bir şekilde sürekli çalışmalar yapmaktadırlar. Gece gündüz Ömerli Barajı başta olmak üzere İstanbul ilindeki su havzalarında İSOBDER üyelerini görmek mümkündür. Son günlerde yoğunlaşan bu çalışmalar sonrasında üç ayrı ekip tüm ekipmanları ile birlikte suçüstü yakalanarak haklarında ilgili tebliğ ve 1380 Sayılı Su Ürünleri kanununa göre tutanak tutulmuştur.
Su Ürünleri Kanununun ilgili maddelerine göre hakkında cezai işlem uygulanacak olan kişilerin yasadışı avcılıkta kullandığı av araç ve gereçlerine de İl Tarım Müdürlüğü tarafından el konulmuştur. Fakat en büyük cezanın ise İstanbul ilinin içme suyunu kirletmesi sebebiyle İSKİ tarafından Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği maddelerine göre uygulanması gerekmektedir. Pendik İlçe Jandarma Komutanlığı’mızca tutulan tutanaklar İSOBDER Yönetimimiz tarafından İSKİ’ yede ulaştırılacak olup İSKİ’nin de Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği maddelerince bu kişileri cezalandırması ve bundan sonrası için İstanbul ilimizin içme suyu ihtiyacını karşılayan Ömerli Barajı’nda daha sıkı tedbirler alması istenilecektir.”Denildi.
ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL
ÖZEL HABER
9367,77%3,72
34,58% 0,33
36,23% 0,01
2987,83% 0,88
4956,37% 0,00