`YAŞAMA DOKUNANLAR PLATFORMU`NUN KÜLTÜR ÜRÜNLERİ OSCAR YARIŞMASINA İLGİ ÇIĞ GİBİ `

Yaşama Dokunanlar Platformu tafarından organize edilen ve birçok yerli yabancı kurumun yer aldığı Oscar ödülleri 26 Nisan?da sahipleriyle buluşacak.

Kültür ve Sanat 22.02.2017 10:14:25 0
`YAŞAMA DOKUNANLAR PLATFORMU`NUN KÜLTÜR ÜRÜNLERİ OSCAR YARIŞMASINA İLGİ ÇIĞ GİBİ `

Yaşama Dokunanlar Platformu tafarından organize edilen ve birçok yerli yabancı kurumun yer aldığı Oscar ödülleri 26 Nisan’da sahipleriyle buluşacak.

 

Projenin Genel Yönetmeni Nevin Gülçebi Kaya konu ile ilgili şunları söyledi. “ Türkiye’de ilk kez gerçekleşecek olan Kültür Ürünleri Oscar’ı küçük ve orta boy esnaf’a destek amaçlı düzenlenmiştir. Anadolu üreticisinin kültür miraslarına dair verdiği emek ve önemi ortaya koyacağımız bu proje uluslar arası arenada da lansmana girecek. Rekabet ağında yer bulamayan, atölyelerinde büyük emekler ve büyük çabalarla sürdürmeye çalıştıkları kültür ürünlerinin yaşamasını maalesef geniş alanlara yayamamaktaydılar.

 

Küçük ve orta boy esnafımızın devasa ücretlerle organize edilen fuar’lara girme şansları nerdeyse sıfır. Bu proje ile hem yurt genelindeki alım gruplarına ulaşacaklar, hem ulusal ağ’da tanınma fırsatı bulacaklar, hemde kültür ürünlerinin üretim yönünün miras olarak yeni nesillere entegre edilmesine yol bulmuş olacaklar. İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerimiz ve Belediyelerimizin Kültür Müdürlükleri himayesinde projeye dahil olacak kültür üreticileri 26 Nisan’da Türkiye’ye yeni markaları tanıtma ve arz imkanı bulacaklar. Projede yer alan üniversitelerimiz başta olmak üzere tüm özel ve tüzel kuruluşların katkısının yoğun olması bizi dahada heyecanlandırdı.

 

Biz platform olarak yürüttüğümüz bu projede daha lansmanın ilk haftasında olmamıza rağmen yüzlerce firmanın ilgisine ve talebin yoğunlaşmasından ötürü büyük bir mutluluk duymaktayız. Kepenk kapatmak üzere olan esnaf bu projeyle psikolojik nefes almış oldu.” Şeklinde konuştu.

 

 

Artuklu Haber Ajansı


19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10267,1%-0,1
  • DOLAR

    32,30% 0,20
  • EURO

    34,76% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2408,93% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,00