YASİN AKTAY;``TÜRKİYE TERÖRİST GRUPLARI DESTEKLEMEDİ``

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Türkiye`nin DAEŞ terör örgütüne destek verdiği iddialarına yanıt vererek, "Bütün bu haberler, Türkiye?yi kendi yanı başındaki komşuda olup bitenlere karşı pasifize etmeye dönük haberler" dedi.

Gündem 26.06.2015 08:58:40 0
YASİN AKTAY;``TÜRKİYE TERÖRİST GRUPLARI DESTEKLEMEDİ``

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Türkiye'nin DAEŞ terör örgütüne destek verdiği iddialarına yanıt vererek, "Bütün bu haberler, Türkiye’yi kendi yanı başındaki komşuda olup bitenlere karşı pasifize etmeye dönük haberler" dedi.

Türkiye'nin şu ana kadar hep uluslararası meşruiyeti olan Suriye dostlarıyla birlikte hareket ettiğine dikkati çeken Aktay, "Türkiye, hiçbir zaman terörist grupları asla desteklemedi, ama öyle görünüyor ki Türkiye’ye bu ithamı yapanlar el altından bütün terörist grupları desteklemişler, desteklemekteler ve Türkiye’yi meşruiyet töhmeti altında bırakıp olup bitenlere karşı seyirci hale getirmeye çalışmışlar. Bugün öyle anlaşılıyor ki Türkiye’ye yönelik bu ithamları yapanların gizli bir ajandası var ve bu ithamların kendisi de o gizli ajandanın, o gizlilik planlarının bir parçası" diye konuştu.

Aktay, Suriye karıştıkça oradaki demografik ameliyatların, operasyonların bütün olumsuz sonuçlarının Türkiye'yi etkilediğini ifade ederek, "Türkiye o faturayı bir yandan ödemeye devam etsin, ama kimin ne yaptığına da karışmasın' istiyorlar. Türkiye’yi bir yandan da tabii kendi içinde böyle bir savunma pozisyonuna itmek istiyorlar" değerlendirmesinde bulundu. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40