‘Yatırım stratejileri’ Borsa İstanbul’da belirlendi

VİOP ve Hisse Yatırım Stratejileri Semineri’nde, yatırımcılarla VİOP, bilanço okuma teknikleri ve yatırım stratejileri başta olmak üzere pek çok başlıkta yol haritaları paylaşıldı.

Ekonomi 24.12.2023 14:12:00 0
‘Yatırım stratejileri’  Borsa İstanbul’da belirlendi

 

İntegral Yatırım’ın, Borsa İstanbul’da düzenlenen yılın son etkinliğine ev sahipliği yaptığı VİOP ve Hisse Yatırım Stratejileri Semineri’nde, yatırımcılarla VİOP, bilanço okuma teknikleri ve yatırım stratejileri başta olmak üzere pek çok başlıkta yol haritaları paylaşıldı. Temel mali tabloların enflasyondan etkilendiğine dikkat çeken Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi ve Ekonomist Prof. Dr. Burak Arzova, şirketlerin ortaklık yapılarının yatırım yapma kararı almak için önemli bir gösterge olduğunu belirtirken; Ekonomist Serdar Pazı ise yeni yatırımcılar için kaldıraçlı işlem yapmayı çok önermediğini söyledi.

 

İntegral Yatırım, Borsa İstanbul’da 2023’ün son organizasyonuna ev sahipliği yaptı. Borsa İstanbul’un 150’nci yıl dönümünün kutlandığı bu dönemde, finansal okur yazarlığı geliştirmek amacıyla düzenlenen VİOP ve Hisse Yatırım Stratejileri Semineri’nin konuşmacıları ise Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi ve Ekonomist Prof. Dr. Burak Arzova ve Ekonomist Serdar Pazı oldu. Etkinlin kapsamında düzenlenen 4 oturumda yatırımcılarla VİOP, bilanço okuma teknikleri ve yatırım stratejileri başta olmak üzere pek çok başlıkta yol haritaları paylaşıldı.

 

TARAFSIZ VE ÖNYARGISIZ DAVRANMALI

 

Mali analizin başarı koşulları ve sınırlarına ilişkin 2 unsurun önemine dikkat çeken Prof. Dr. Arzova, “Analizin temelini oluşturan mali tabloların muhasebe temel kavramlarına ve genel kabul görmüş muhasebe ilkelerine uyularak hazırlanmış olmaları gerekir. Analizi yapanın yeterli bilgiye sahip olması ve samimi olması son derece önem taşırken; analizci, konu ile ilgili eğitim almış olmalı, muhasebe teori ve uygulamaları konusunda yeterli bilgiye sahip olmalı, tarafsız ve ön yargısız davranmalı.” dedi. Temel mali tabloların enflasyondan etkilendiğine dikkat çeken Prof. Dr. Burak Arzova, “Şirketlerin ortaklık yapıları yatırım yapma kararı almak için önemli bir gösterge. Çoklu ortaklık yapısı varsa kendi adıma tercih etmiyorum. Şirketler banka kredisi almanın maliyetli olduğu durumlarda birbirlerine kredi tanımlıyorlar; bu takip etmek için önemli bir alan. İşletmenin mali borçlarını azaltıp ticari borçlarını artırması sektörle ne kadar uyumlu, bakmakta fayda var.” diye konuştu. 

 

AMAÇ FIRSATLARI VE TEHLİKELERİ AYIRT ETMEK

 

Ekonomist Serdar Pazı, seminerin vadeli işlem piyasasının sunduğu fırsatların ve tehlikelerin ayırt edilmesini kolaylaştırabilmek amacıyla düzenlendiğini belirterek, “Vadeli işlem piyasasının 3 temel amacı var, korunma, yatırım ve arbitraj. Vadeli işlem opsiyon tarafında en büyük ayrıcalık ise kaldıraçlı işlem yapabilmek.” bilgisini verdi ve yeni yatırımcılar için kaldıraçlı işlem yapmayı çok önermediğini söyledi. ‘2024 Yılı Makro Ekonomik Yol Haritası’na ilişkin gerçekleştirilen oturumda ise küresel PMI endeksleri ve Türkiye’nin ana ticaret ortaklarının büyüme tahminlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Serdar Pazı, enflasyon verileri ve asgari ücret zammı gibi yurt içindeki ana gündem maddelerinin yanı sıra yurt dışı piyasalara ilişkin de geniş bir değerlendirme yaptı.

 

   ARTUKLU HABER AJANSI


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19