26 Ağustos tarihinde açılan ve boğazı üçüncü kez birbirine bağlayan Yavuz Sultan Selim Köprüsü”nün yapılan haberlerle gündem olmayı sürdürdüğü belirlendi. Açılışı başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakan Binali Yıldırım, ilgili bakanlar ve yurt dışından gelen çeşitli misafirlerinde katılımıyla büyük bir törenle yapılan “Yavuz Sultan Selim Köprüsü” hakkında yapılan haberlerin basında geniş yer bulduğu saptandı. Beş gün boyunca geçişlerin ücretsiz olmasıyla vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği 3. köprüde durup resim çektirenler yüzünden büyük trafik yoğunlukları yaşanırken, bir kişinin hayatını kaybetmesi de dahil çeşitli kazalarla da gündeme gelen yeni köprüden geçmesi gereken, ağır vasıta araçların gişelerde yaşadıkları sorunlarında basında sıkça gündeme geldiği tespit edildi.
Boğaziçi Köprüsünün ismi “15 Temmuz Şehitler Köprüsü” oldu …
1973 yılında hizmete açılan ve o tarihten bu yana Boğaziçi Köprüsü olarak bilinen boğazın ilk köprüsünün ismi 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi sonrası değiştirilerek “15 Temmuz Şehitler Köprüsü” olurken, köprü ile ilgili medyada oldukça fazla haber çıktığı görüldü. Bir zamanların gözde köprüsü “Fatih Sultan Mehmet Köprüsü” ise bu iki köprünün gölgesinde kaldı. Açıldığı tarihten bu yana özellikle otobüs ve kamyonların yükünü çeken Fatih Sultan Mehmet Köprüsü diğer iki köprüye nazaran basında çok fazla yer bulamadı.
Basında köprülerle ilgili 15 bine yakın haber çıktı …
Medya Takip Ajansı Interpress’in üç bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan incelemesine göre, köprüler hakkında yılbaşından bu yana yazılı basına 13 bin 812 haber yansırken, “Yavuz Sultan Selim Köprüsü” ile ilgili 7 bin 872 haber çıktığı belirlendi. “15 Temmuz Şehitler Köprüsü” hakkında ise eski ismi Boğaziçi Köprüsü de dahil yazılı basında toplam 4 bin 421 haber yer alırken, “Fatih Sultan Mehmet Köprüsü” ile alakalı yılbaşından bu yana yazılı basında 1.519 haber yayınlandığı tespit edildi.
ARTUKLU HABER AJANSI