Yaz Turnuvaları 1.leri Ödüllerini Aldılar.

Mardin Müftülüğü tarafından Organize Edilen Kuran Kursları arası,Yarışma Birincileri Ödüllerini aldılar.

Polisiye Haberler 25.08.2013 07:54:40 0
Yaz Turnuvaları 1.leri Ödüllerini Aldılar.

Mardin İl Müftülüğü tarafından Organize Edilen Kuran Kursları arası,Yarışma Birincileri Ödüllerini aldılar.Mardin`de bulunan yaz Kur`an kurslarına katılan öğrencilere yönelik olarak düzenlenen spor aktiviteleri sona erdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik Spor Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereğince, Mardin’de bulunan yaz Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencilere yönelik sportif aktivitelerin ilki 30 Temmuz 2013’te gençlik merkezinde yapılan satranç turnuvası ile başlamıştı.

         Bir başka sportif aktivite ise futbol Voleybol ve masa tenisi turnuvaları ise 21 Kasım Şehir Stadyumunda18 Kur’an kursunun katılımı ile 12 Ağustos tarihinde başlayıp 21 Ağustos’ta sona erdi.

          “Çim Saha Futbol Turnuvasında” birinciliği Firdevs Camii, ikinciliği Ulu Cami ve üçüncülüğü ise Yukarı Hatunlu Köyü Camii elde etti. Şampiyon olan Firdevs Camii’ne ödülünü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu, ikinciye ödülünü Müftü Vekili Mahsum Taşçı ve üçüncüye ödülünü ise Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Hadi Çomaktekin verdi.

          Ödül Töreninde bir konuşma yapan Gençlik hizmetleri ve spor il Müdürü Mustafa Kuzu, “Bu çalışma ile yazın Kur’an kursuna giden çocukların hem kalben, hem zihnen, hem de bedenen sağlıklı nesillerin yetişmesi için ilgili kurumların iş birliği yapmaları adına güzel bir çalışma oldu. Kur’anı öğrenen çocuklara spor yaptırarak hem kendi çalışma alanımıza dair faaliyet yapmış oluyoruz, hem de çocukların Kur’an kurslarındaki çalışmalarında yardımcı oluyoruz.” Dedi.

         Ayrıca; Kız Kur’an Kursları arasında düzenlenen Voleybol turnuvasında Küba Camii Kız Kur’an Kursu birinciliği, ikinciliği Teker Camii Kız Kuran Kursu, üçüncülüğü ise Nurdağ Camii Kız Kuran Kursu elde etti. Şampiyon olan Küba Camii kız Kuran kursuna ödülünü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu, ikinciye ödülünü Müftü Vekili Mahsum Taşçı ve üçüncüye ödülünü ise Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Nezir Akhun verdi.

          22 Ağustos’ta ise Atatürk Spor Salonunda Erkek Kuran Kursları arası masa tenisi turnuvası yapıldı. Turnuva sonunda Nurdağ camii birinci, Fuat Yağcı Camii ikinci, Ulu Camii ise üçüncülüğü elde etti. Şampiyon olan Nurdağ Camisine ödülünü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu, ikinciye ödülünü Müftü Vekili Mahsum Taşçı ve üçüncüye ödülünü ise Mehmet Beşir Cura verdi.

         Ödül töreninden sonra Gençlik Hizmetleri personeli ile Müftülük Futbol takımları çim sahada bir gösteri maçı yaptılar. Maçı Müftülük takımı 6-3 kazandı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04