YAZA GİRERKEN FORMUNUZU KORUYUN

Özel Mersin Sistem Cerrahi Tıp Merkezi`nde Diyet ve Beslenme Uzmanı Mustafa Bahar, yaz aylarına girerken doğal ve sağlıklı kolay yöntemlerle formu korumanın mümkün olduğunu söyledi

9.05.2016 11:05:21 0
YAZA GİRERKEN FORMUNUZU KORUYUN

Özel Mersin Sistem Cerrahi Tıp Merkezi'nde Diyet ve Beslenme Uzmanı Mustafa Bahar, yaz aylarına girerken doğal ve sağlıklı kolay yöntemlerle formu korumanın mümkün olduğunu söyledi.

Mustafa Bahar,  her yaz döneminde yeniden gündeme gelen diyet ve beslenme üzerine uyarılarda bulundu. Diyetisyen Mustafa Bahar, özellikle  yaz aylarında değil, bireylerin kendi sağlıkları için yeterli ve dengeli beslenmeyi öğrenmeleri ve bunu hayatlarının bir parçası haline getirmeleri gerektiğini vurguladı.

ŞOK DİYETE DİKKAT

"Yaza girerken hafiflemek, bikinilerin içerisinde güzel görünmek elbette ki pek çok insan için önemli ama bu endişe ile sağlıksız diyetler yapmak, vücudu zorlamak çok tehlikeli sonuçlar doğurabilir" diyen Bahar, gazetelerden ya da internet sayfalarından okunarak yapılan kısa süreli şok diyetlerin ilerleyen zamanda geri dönüşü oldukça zor olan zararlar verebileceğine dikkat çekti.

BOL BOL SU ve SEBZE TÜKETİN, FORMDA KALIN

Yaz aylarında su kaybının fazla olması nedeniyle, günlük aktivite durumu da göz önünde tutularak su tüketiminin 2.5-3 litre olması gerektiğini vurgulayan Diyetisyen Bahar,  şöyle devam etti:

"Mevsim itibariyle sebze, meyve çeşitliliğin fazla olması, kolay ulaşılabilir olması, tüketimin artmasına katkı sağlamaktadır. Vitamin ve mineral içeriklerinin fazla olması ile artan sıvı kaybı sonucu kaybedilen mineralleri takviye ederek, sinir sisteminin düzenli çalışmasında önemli rol oynarlar. Şeftali, kayısı, üzüm, karpuz ve kavun gibi meyveler hem su hem de lif içerikleri ile sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlarlar. Cilt sağlığına olumlu etkisiyle birlikte yaşam kalitesini artırırlar. Kiraz, vişne, kırmızı erik gibi meyveler içerdiği antioksidanlar ile vücutta yenilenme sağlarlar. Mevsim sebzeleriyle yapılan sebze yemeği veya salata tüketimi, kalp damar hastalıkları, hipertansiyon, bazı kanser türleri gibi hastalıkların oluşma riskini azaltmaktadır" dedi.

YÜRÜYÜŞ ŞART

Uzun süreli açlıktan sonra metabolizmayı canlandırmak için kahvaltının ve fiziksel aktivitenin çok önemli olduğunu belirten Mustafa Bahar, dengeli beslenmenin yanı sıra eğer kişilerin herhangi bir sağlık sorunu yoksa haftada 3 ya da 4 gün 40- 45 dakikalık orta tempolu yürüyüş yapmalarında fayda olduğunu söyledi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00