YAZAR BÜLENT TEKİN`DEN DİYARBAKIR TÜYAP KİTAP FUARI AÇIKLAMASI

Yazar Bülent Tekin Diyarbakır TÜYAP Kitap Fuarı ile ilgili ezber bozan açıklama yaptı.Tekin açıklamasında;``OHAL şartlarında TÜYAP KİTAP FUARI`nın Diyarbakır`a yapılmasını desteklemiyorum.``Dedi.

Kültür ve Sanat 3.04.2018 17:31:33 0
YAZAR BÜLENT TEKİN`DEN  DİYARBAKIR TÜYAP KİTAP FUARI AÇIKLAMASI

Yazar Bülent Tekin Diyarbakır TÜYAP Kitap Fuarı ile ilgili ezber bozan açıklama yaptı.Tekin açıklamasında;''OHAL şartlarında TÜYAP KİTAP FUARI'nın Diyarbakır'a yapılmasını desteklemiyorum.''Dedi.

 

Yazar Bülent Tekin konuyla ilgli açıklamasında şu ifadelere yer verdi;'OHAL şartlarında TÜYAP KİTAP FUARI'nın Diyarbakır'a yapılmasını desteklemiyorum.Eskiden olduğu gibi Diyarbakır'ı ve bölgeyi yazarlık açısıdan tekeline (!) almış birkaç yazarın reklamını ve kitap satışını yapmaktan başka bir işlev görmez. Zaten kitapları isteyen herkes her yerde onları bulabilir. İnternetten de elde edilebiliyor. Bu fuarla yerel kitapçılara da oldukça zarar veriliyor.

 

Bu fuar geçmişte de bir iki bölge insanı yazarın reklam alanından öteye geçmedi, şimdilerde de öyle olacaktır. Onlar konuşacak, onlar kitap imzalayacaklar. Üstelik bu tür fuarlar adeta 'büyük yazar-küçük' yazar belirlemesi yapıyor. Bu vasıtayla bazılarının egosu şişerken bazılarının dayüreği burkuluyor. Kalemi güçlü olanın takdir edildiği bir dünya yok. Kalemi güçlü olduğu halde üne (!) kavuşamamış olanlar maalesef 'yazarcık' konumuna düşürülüyor. Ben aslında bu tür fuarların tekel yarattığı nedeniyle her yerde yapılmalarına da karşıyım.Bu nedenle ben bu fuara gezme amacıyla da olsa uğramayacağım.

 

Bu benim kişisel görüşümdür. ''Dedi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-DİYARBAKIR


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,13% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2283,02% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00