Bölgenin tanınan ve sevilen simalarından Gazeteci-Yazar Bülent Tekin HDP`de yaşanan Genel Başkanlık seçimlerine yönelik adaylık süreci konusunda değerlendirmede bulunarak flaş açıklama yaptı.
Bölgenin tanınan ve sevilen simalarından Gazeteci-Yazar Bülent Tekin HDP'de yaşanan Genel Başkanlık seçimlerine yönelik adaylık süreci konusunda değerlendirmede bulunarak flaş açıklama yaptı.
Gazeteci Yazar Bülent Tekin yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
''Selahattin Demirtaş'ın yeniden aday olmaması konusunda çok sayıda görüş dinledim, okudum ve dikkate aldım. Bu konuda bende oluşan kanaat şöyledir: Selahattin Demirtaş HDP’yi yapılacak kongrede serbest bırakmak için, kongrede aday olmayacağını açıkladı ve kendi açısından doğru olanı yaptı. Aslında Selahattin Demirtaş yeniden aday gösterilmeyi reddetmemektedir. Bu açıklamasından böylesi bir çıkarsama yapmak yanlıştır.
Hapiste olduğu bir realiteyi partisi açısından sorgulamaktadır? Yaptığı açıklama ile bir tür güven tazelemek istedi. Karşı tarafın özgürce karar vermesi için centilmence davranmıştır. Demirtaş'ın bu doğru davranışı karşısında HDP’nin doğru yanıtı, onu tekrar ve ayakta alkışlayarak Başkan seçmek olmalıdır. Diğer bir deyişle, karşı tarafın bu doğru davranışına karşı tek doğru davranış onu tekrar oy birliği ile ve ayakta alkışlayarak başkan seçmek olmalı. Demirtaş’ın yeniden seçilip seçilmemesi örgütsel ya da hukuki bir sorun değildir, politik bir sorundur ve bu durum politik olarak tartışılmalıdır. Bu tartışmanın ana teması demokrasi ve demokratik kazanım olmalıdır. "Demirtaş’ın yerine başkasını mı seçmek, yoksa ısrarla onu tekrar Başkan seçmek mi demokrasi mücadelesine güç verir?" şeklindeki bir tartışma HDP'yi en doğru yanıta götürür. Doğru karar ancak buradan çıkar! Demirtaş’ın tekrar seçilmemesi politik olarak çok yanlış bir adım olacaktır. Zor durumlarda önderi terk etmek olumsuz sonuçlar doğurur. Maalesef HDP’den hiç kimse sorunu bu şekilde tartışmadı. Yazık! Bunlar benim kişisel görüşümdür.
Saygıyla. Bülent Tekin''
ARTUKLU HABER AJANSI
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55