YAZAR VE ŞAİR HÜLYA ASLAN YAZILARI İLE SİTEMİZDE

Yazar ve Şair Hülya Aslan Nostalji kokan anı yazıları ile Haber sitemizde siz okurlarıyla buluşacak.

Kültür ve Sanat 17.08.2014 19:11:07 0
YAZAR VE ŞAİR HÜLYA ASLAN YAZILARI İLE SİTEMİZDE

Yazar  ve Şair Hülya Aslan Nostalji i kokan anı yazıları ile Haber sitemizde siz okurlarıyla buluşacak.İşte kendi kaleminden Hülya Aslan`ın Kısa Özgeçmişi:

                                        HÜLYA ASLAN KISA ÖZGEÇMİŞi

 

         Yazar ve  Şair  , Hülya Aslan Hanım ;1955 yılında Sivasın Divriği İlçesinde Doğmuş , Divriği Mustafa Necati İlkokulunu, Divriği Nuri Demirağ Ortaokul ve Lisesini , okulun o zengin kütüphanesini de hatmederek mezun olmuştur.   Eskişehir Anadolu Ünversitesi İş dairesi bölümünü dışarı dan bitiren Hülya Hanımın ,Edebiyata ilgisi İlkokulda bayramlarda şiir okumakla başlamış olup , okul duvar gazetelerinde yazarak devam ettirmiştir. 1975 Tarihinde Adıyaman’ın Besni İlçesinde PTT. Santral Memuresi olarak göreve başlamış aynı sene, değerli ses sanatçımız Mustafa Aslan namı diğer (KahtalıMıçe) ile telefonda tanışarak yıldırım nikahı ile evlenmiştir. 1977 yılında Milli eğitim Müdürlüğü Kültür bölümüne yatay geçiş yapmış ve bu güzide kurumdan 1995 tarihinde Kültür Böl. Şefi olarak emekli olmuştur.

         Yazarımızın; . 1999 yılında yayımlanmış ‘GÖNÜL GÖZÜ’ adlı bir şiir kitabı bulunmaktadır. 25 Nisan 1995-1996 Tarihinde (Polonya SwiatowegoFestiwaluMariiKonopnickie) Uluslararası şiir festivalinde’’BEN ÇAĞDAŞ BİR KADINIM MARİİ’’ adlı şiiri ödüle değer görülmüş olup, kendisi Polonya da 15 günlük bir tatil ile taltif edilmiştir.

         Birçok  şiiri de (Malatya, Gaziantep Adıyaman, Dağlı Gönül, Şafak Dağı, Sağdıç Emeği, Sakine, ve Nemrut Dağı ) Türkü olarak bestelenmiştir. Eşinin sanatçı olması sebebiyle devamlı Kültür ve Sanat etkinliklerinin içinde olan Hülya Hanım ve Kâhtalı Mıçenin dört çocukları olup hepsi üniversite mezunu ve evlidir. Birçok yerel gazete ve dergilerde yazıları ve şiirleri yayınlanan yazarımızın eşi Kâhtalı Mıçe Beyin Otobiyografisi ile ilgili bir çalışması ve bir şiir kitabı da basım aşamasında olup ,köşe yazılarını devam ettirmektedir.

Yazar ve Şair Hülya Aslan`ın ilk Yazısı ``BABIALİ YOKUŞU NERDEN BAŞLAR ?``Başlıklı yazısını sitemizde okuyabilirsiniz....

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04