Yazar, Yusuf Kaplan Mardin Artuklu Üniversitesi Öğrencileri ile Buluştu

Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından her hafta düzenlenen İnsan Toplum ve Medeniyet söyleşileri kapsamında Yazar Yusuf Kaplan Üniversite de öğrenim gören 1. Sınıf öğrencileri ile buluştu.

Mardin 6.10.2022 11:51:00 0
Yazar,  Yusuf Kaplan Mardin Artuklu Üniversitesi Öğrencileri ile  Buluştu

Mardin Artuklu Üniversitesi  tarafından her hafta düzenlenen İnsan Toplum ve Medeniyet söyleşileri kapsamında Yazar Yusuf Kaplan Üniversite de öğrenim gören 1. Sınıf öğrencileri ile  buluştu.

 

Yazar ve Medeniyet Tasavvuru Okulu Kurucusu Kaplan, Öğrencilerimizle ‘Öncü Kuşak ve Medeniyet Tasavvuru Yolculuğu’ konulu bir söyleşi yaptı. 

 

Artuklu Üniversitesi Rektörlük binası  Vali Kılıçlar salonunda gerçekleştirilen ve Rektör Prof. Dr. İbrahim Özcoşar’ın da katıldığı söyleşiye öğrenciler  yoğun ilgi gösterdi.

 

Kaplan: “Sıradanlaştırılmaya Karşı Gençlerin Bir Duruşu ve İtirazı Olmalı

 

Salonu dolduran genç öğrencilere dünyayı sömürgeleştirdiklerinin, sizi sıradanlaştırdıklarının farkında mısınız sorusunu yönelten Yazar Yusuf Kaplan, sıradanlaştırılmaya karşı gençlerin bir duruşunun bir itirazının olması gerektiğini sözlerine ekledi.

 

İnsanın özüne yabancılaştırıldığını söyleyen Kaplan, bir toplumun başına gelebilecek en büyük felaketin başına ne geleceğinin bilinmemesi olduğunu dile getirerek kendimize dönmemiz gerektiğini zira başkasının dünyasıyla kendi dünyamızı kurmamızın mümkün olmadığını, felsefi, ahlaki, kültürel, bilimsel, entelektüel bir birikim ortaya koyamadığımız sürece özümüze dönemeyeceğimizi kaydetti.

 

Sıra Dışı Olmalı Ama Sınır Dışı Olmamalı

 

Sıra dışı olmalı ama sınır dışı olmamalı diyen Kaplan Türkiye’nin dünyanın ruhu, mazlumların umudu, zorbaların korkusu olduğunu söyleyerek konuşmasına devam etti.

 

Öğrenciler , Öncü Kuşak ve Medeniyet Tasavvuru Yolculuğunu dikkatle dinleyip her anını not aldılar.

 

Söyleşinin ardından gerçekleştirilen soru cevap bölümünün ardından program sona erdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


24.9° / 14.9°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,39% -0,08
  • EURO

    34,62% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2392,94% -1,71
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62