Yazılımcıları Buluşturan Festival

Mamak Belediyesi, çağın gereksinimi haline gelen yazılım ve kodlama eğitimlerini, gençlerle buluşturdu.

Ankara 11.06.2024 12:41:00 0
Yazılımcıları Buluşturan Festival

"Yeni nesil belediyecilik” anlayışıyla özellikle gençleri geleceğe hazırlayan eğitim faaliyetlerine önem veren Mamak Belediyesi, çağın gereksinimi haline gelen yazılım ve kodlama eğitimlerini, gençlerle buluşturdu. Genç Dostu Belediyecilik çalışmalarıyla gençlerin büyük ilgisini gören Mamak Belediyesi İnovasyon ve Teknoloji Müdürlüğü, bilim ve teknolojinin konuşulduğu “AnkaDev-Fest” Yazılım Geliştiricilerinin Festivali ile yüzlerce yazılımcıyı bir araya getirdi.

 

Yeni nesil girişimcilik anlatıldı

 

Yenilikçi fikirler, ilham verici konuşmalar ve sektörün öncü isimleriyle dolu bir gün vaat eden teknoloji dünyasının buluşması “AnkaDev-Fest”, her seviyeden yazılım geliştirici, tasarımcı ve teknoloji meraklısını buluşturdu. Mamak Belediyesinin ev sahipliğinde, Mamak İnovasyon ve Teknoloji Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen festivale yazılımcılar ve yazılım meraklılarının ilgisi büyüktü. Yazılım ve teknoloji dünyasının en yeni trendlerini keşfetmek, sektörün uzmanlarıyla etkileşime geçmek ve onlardan ilham almak isteyen yüzlerce teknoloji tutkunu festival kapsamında, Robot Framework ile Test Otomasyon, Flutter ile Mobil Uygulama, Kodlama Teknikleri, Yenilikçi Teknolojiler gibi başlıklarda Teknokent firmalarının yetkililerinin sunumlarını dinledi. 

 

Deneyimlerini paylaştılar

 

Festivalde, Çağlayan Yanıkoğlu, Burak Avcı, Mehmetcan Yılmaz, Dilber Ateş, Batuhan Yalçın gibi sektörün önde gelen isimleri gençlerle deneyim paylaşımında bulundu.

Toplantıda, uzman konuşmacılarla geliştiricileri ve teknoloji severleri bir araya getirme, Code-lab, Hackathonlar ve Yazılım Atölyeleri (workshoplar) ile katılımcılara yazılım teknolojileri konusunda yeni bilgiler kazandırma gibi amaçlar hakkında konuşulurken, festivalin organizasyon aşamaları, genel temalar ve ana tema seçimi, festival kapsamındaki etkinlikler ve eğitimler ile ilgili konularda da fikir alışverişinde bulunuldu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


42° / 27.9°
  • BIST 100

    10771,36%0,29
  • DOLAR

    32,82% 0,04
  • EURO

    35,04% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2449,21% -1,62
  • Ç. ALTIN

    4004,66% 0,79