YDP GENEL BAŞKANI GÜNDÜZ`DEN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Yeni Dünya Partisi Genel Başkanı Emanullah GÜNDÜZ gündeme ilişkin Artuklu Haber`e çok önemli açıklamalarda bulundu.

6.05.2016 12:25:12 0
YDP GENEL BAŞKANI GÜNDÜZ`DEN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Yeni Dünya Partisi Genel Başkanı Emanullah GÜNDÜZ gündeme ilişkin Artuklu Haber'e  çok önemli açıklamalarda   bulundu. 

  YDP Genel Başkanı Gündüz“Başkanlık sistemi Ülkemize hayırlı olsun.” diyerek “Artık Başbakan diyen bir şey yoktur sembolik Bakanlar kurulu başkanı vardır.” Dedi.

Son iki günde yaşananlara değinen Genç Genel Başkan:” yaşananlar bir devrin kapanmasıdır.” Dedi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü. “Cumhurbaşkanın doğrudan halk tarafından seçilmesi yarı başkanlık sistemdir ülkemiz zaten yarı başkanlık sistemine geçiş yapmıştı ve adım adım başkanlığa geçilecek diyorduk. Cumhurbaşkanın halk tarafından seçildiği gün katıldığım canlı yayında şunu izah etmiştim: Artık Başbakan diye bir makam kalmamıştır etkisiz güçsüz ve sembolik bir bakanlar kurulu başkanı olacaktır ve adım adım otoriter başkanlık kurulacaktır. Söylediklerimiz bir kez daha doğru çıktı bundan son derece mutluyuz ancak ülkemiz için sadece hayır diliyoruz.”

Ahmet Davutoğlu’na değinen Gündüz: “ Hoca güçlü bir Başbakanlık sergiledi bu da çift başlılık getirdi bundan dolayı Hoca’nın değiştirilmesi zaruri oldu. Uzun zamandan beri atamalarda ve tüm bürokraside ciddi sıkıntılar vardı çift başlılık vardı. Hoca’nın yerine daha vasat güçsüz ve itaat eden sembolik biri getirilecektir. Bu vesile ile bu sorunların son bulup ülkemize milletimize zarar verici şeylerin yaşanmamsını dileriz.” Dedi

Son olarak şunları ifade Genel Başkan Emanullah GÜNDÜZ: “Yeni Dünya Partisi olarak değişimin, gelişimin ve yenileşmenin partisiyiz ülkemizin bu büyük değişimine destek olmaya hazırız yıllardan beri başkanlık sisteminden yana olduğumuzu ifade ediyoruz.” Şeklinde Sözlerini bitirdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10178,46%-0,86
  • DOLAR

    32,26% 0,07
  • EURO

    34,74% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2401,73% -0,30
  • Ç. ALTIN

    3880,31% -0,35