YDP GENEL BAŞKANI GÜNDÜZ;;''6-8 EKİM OLAYLARI OPERASYONUNDA GEÇ KALINDI''

Yeni Dünya Partisi Genel Başkanı Emanullah GÜNDÜZ yaptığı açıklamada Kobani olaylarını ve HDP'ye operasyonu değerlendirdi. HDP isyan çağrısı yapmıştır, operasyon doğrudur hatta geç bile kalınmıştır dedi.

30.09.2020 13:15:00 0
YDP GENEL BAŞKANI   GÜNDÜZ;;

Yeni Dünya Partisi Genel Başkanı Emanullah GÜNDÜZ yaptığı açıklamada Kobani olaylarını ve HDP'ye operasyonu değerlendirdi. HDP isyan çağrısı yapmıştır, operasyon doğrudur hatta geç bile kalınmıştır dedi.

 

YDP Lideri Emanullah GÜNDÜZ Kobani olaylarının bahane edilerek Türkiye'de iç savaş çıkartılmak istendi diyerek şunları dile getirdi:" HDP demokratik gösteri çağrısı yapmamıştır. HDP PKK'nın isteği üzerine isyan çağrısı yapmıştır. Daiş Kobani'den önce de Irak'ta Suriye'de Kürt yerleşim yerlerini ele geçirdi ama PKK HDP onlar için isyan çağrısı yapmadı burda Kobani'nin bahane edilerek Türkiye'de iç savaş çıkartılmak istendiğini görüyoruz. 6-8 Ekim olaylarında 46 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir bunu fiili olarak gerçekleştiren terörist ne kadar suçlu ise onu isyana teşvik eden ona yardım yataklık edip fikri destek ve propaganda desteği sunan takım elbiseli fikri teröristler de o kadar suçludur ve cezalarını çekmelidirler."

 

YDP Lideri Emanullah GÜNDÜZ Siyasi namusa dikkat çekerek dün başbakanken HDP ile savaşan Sayın Davutoğlu bugün HDP'yi destekleyerek siyasi namusunu lekelemiştir diyerek tepkisini şu şekilde ortaya koydu:" Halk olarak dün ne olduğunu ne yaşandığını gördük ve bugünde olanları görmekteyiz. Siyasetçi omurgalı karakterli olmalı ve siyasi namusuna sahip çıkmalıdır. Dün başbakan olduğu zaman HDP ile savaşan ve PKK'nın ölüm listesine alınan Sayın Davutoğlu'nun bugün HDPye destek olması bizi üzmüştür çünkü biz dün ona oy verdik destek olduk ilk fırsatta HDP'den üç oy almak için siyasi namusunu kirletmiş olmasını şaşkınlıkla ile gördük." 

 

YDP Lideri Emanullah GÜNDÜZ asker, polis güvenlik güçlerimize ve güvenlik korucularımıza özellikle HüdaPar'a dikkat çekerek HüdaPar camiasına teşekkür ederek şu şekilde konuştu:" Kobani bahanesiyle yapılan isyanda HüdaPar il ve ilçe başkanlıkları da hedef alındı. PKK silahlı bir örgüt ama HüdaPar silahlı örgüt değil. Buna rağmen bile PKK'nın serserilerine karşı kısa sürede organize olup onlarla mücadele ettiler onlara karşı dik durdular. HüdaPar'ın cesur ve vatansever duruşu ile PKK birkaç gün içinde geri adım atıp ateşkes istedi. 6-8 olaylarında HüdaPar'ın hakkını teslim etmek ve teşekkür etmek vatandaşlık olarak görevimizdir."Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


26.3° / 15°
  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,49% 0,14
  • EURO

    34,74% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2489,49% 1,12
  • Ç. ALTIN

    4169,39% -0,68