YEDİĞİ TOKAT,FAKİR ÖĞRENCİLERE YARADI

21 Mart 2011'de Şırnak'ın Silopi ilçesinde yürümek isteyen BDP'li Grupta bulunan,BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, Şırnak Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdür Vekili Emniyet Amiri Murat Çetiner'e tokat attı.

Gündem 7.10.2013 16:31:28 0
YEDİĞİ TOKAT,FAKİR ÖĞRENCİLERE YARADI

21 Mart 2011’de Şırnak’ın Silopi ilçesinde yürümek isteyen BDP’li Grupta bulunan,BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, Şırnak Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdür Vekili Emniyet Amiri Murat Çetiner’e tokat atmış ve atılan bu Tokat Kamuoyu`nda büyük infial`e neden olmuştu.

Kamuoyunda polise tokat atan Tuncel’e büyük tepki meydana gelirken olay, Çetiner tarafından 22 Nisan 2011’de yargıya taşındı. Çetiner’in manevi tazminat talebini değerlendiren Silopi Asliye Hukuk Mahkemesi, 27 Mart 2013’te verdiği kararla BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’i 25 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti.  Tuncel yasal faiziyle birlikte 36 bin 720 TL ödeyecek.

Murat Çetiner almış olduğu tazminatı Şırnak emniyet müdürlüğü toplum destekli polislik müdürlüğüyle Şırnak merkezde bulunan İstiklal İlkokulu Eğitim gören maddi durumu iyi olmayan öğrencilere çeşitli hediyeler ve zarflar içine konulan nakdi yardımlarda bulundu.

Şark görevi`nin 2 yıl olmasına rağmen 4 yıldır Şırnak`ta halen görev yapan Şırnak Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Murat Çetiner, tazminatın gelirlerini eğitime harcayacağını belirtti. Şırnak’ın eğitim ile anılmasını ifade eden Çetiner, şunları söyledi:


“Maalesef tatsız bir olay yaşadık olmaması gereken bir olaydı.Fakat biliyorsunuz ülkemiz bir hukuk devleti bizde konuyu yargıya taşıdık. Yargı bu konuyla ilgili bir karar verdi. Tazminat davası açmıştık, kazandık. Daha önce ifade ettiğim gibi bugün bu tazminatı özellikle şehitlerimizin çocukları ve yine desteğe muhtaç Şırnaklı çocuklarımızın eğitimine kullanıyoruz. Şırnak’ımızın eğitimle ve güzellikleriyle anılmasını istiyoruz. “ dedi

Şırnak Emniyet Müdür Yardımcı Zeki Güven ise , Şırnak emniyet müdürlüğü toplum destekli polislik olarak yeni eğitime destek faaliyetlerimize devam ettiriyoruz, bu çerçevede yine arkadaşlarımızın ihtiyaç sahibi okul müdürlerimizin ve öğretmenlerimiz ile görüşerek, tespit ettikleri öğrencilerimize yönelik faaliyetimizi gerçekleştirdi. Bu kapsamda okumuzu ziyaret ederek, hem çocuklarımız ile bir araya gelip hem de onlara bir kısım kırtasiye malzeme desteğinde bulunduk. Şube müdürümüz de vermiş olduğu sözü yerine getirdi." dedi 


25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88