YEKÜV`DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI

21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı (YEKÜV), 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında ?Yetişkin Eğitimi? Projesi kursiyerlerini ve yıllardır bu projede öğretmenlik görevini sürdüren Ganime Akıllı?yı Okmeydanı Semt Konağında ziyaret etti. 24 Kasım akşamı ise YEK

24.11.2017 16:21:19 0
YEKÜV`DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI

21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı (YEKÜV), 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında “Yetişkin Eğitimi” Projesi kursiyerlerini ve yıllardır bu projede öğretmenlik görevini sürdüren Ganime Akıllı’yı Okmeydanı Semt Konağında ziyaret etti.

 

24 Kasım akşamı ise YEKÜV Nilüfer Gökay Ortaokulu Öğretmenleri ve Okul Aile Birliği üyeleri YEKÜV Yöneticileri ile akşam yemeğinde buluşarak Öğretmenler Gününü kutladı.

 

YEKÜV, 2005 yılından bu yana Beyoğlu Belediyesi işbirliği ile devam ettirdiği “Yetişkin Eğitimi” projesi kapsamında Okmeydanı Semt Konağı, Dolapdere Semt Konağı, Hacı Ahmet Semt Konağı ve Çıksalın Semt Konağı’nda kadınlar için okuma yazma kursları düzenliyor.

 

Türkiye’nin geleceğini eğitimin belirleyeceğini ifade eden YEKÜV Yönetim Kurulu Başkanı Işın Özdemir, “YEKÜV olarak, 1992’den beri eğitimin her kademesine katkı sunmaya çabalıyoruz. 25 yıl önce ülkenin sorunlarının çözümünü eğitimde arayan bir grup eğitim gönüllüsü ile 10 tıp öğrencisine karşılıksız eğitim bursu vererek yola çıktık. Bugün burs verdiğimiz öğrenci sayısı 25 bine ulaşmış duruda. “YEKÜV Yetişkin Eğitimi” kursları ile de 12 yıldır yetişkinlere okuma yazma öğretiyoruz. 25 yıldır; en temel insan hakkı olan eğitim hakkından yararlanmayan tek çocuğumuz ve insanımız kalmasın diye çaba gösteriyoruz. İsmimizin yüklendiği anlam; YEKÜV’ün vizyon ve misyonunu çok güzel ifade ediyor. “21. Yüzyıl” diyerek ideal eğitimin çağın gereklerine uyacak şekilde düzenlenmesi için elimizi taşın altına koyacağımızın, “Eğitim ve Kültür” diyerek eğitime geniş bir perspektiften bakacağımızın ve sosyo-kültürel, kişisel gelişimi önemseyip maddi katkıdan çok daha önemlisi gençlerimiz ve ulaştığımız tüm bireylerimizle gönül bağı kuracağımızın sözünü tutmuş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Fırsat eşitliği için toplumun her kesimine yönelik eğitim çalışmalarına bunda sonra da devam edeceğiz. Bu vesileyle eğitime katkı sağlayan tüm öğretmenlerin ve kuruluşların Öğretmenler Gününü kutlarız ” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07