YENİMAHALLE`YE İKİ PAZAR DAHA GELİYOR

Yenimahalle Belediyesi, vatandaş memnuniyeti açısından bir yandan mevcut pazar yerlerini tek tek elden geçirirken bir yandan da ihtiyaç olan mahallelere yeni pazar yerleri inşa ediyor.

Belediye Haberleri 22.08.2013 17:33:45 0
YENİMAHALLE`YE İKİ PAZAR DAHA GELİYOR

Yenimahalle Belediyesi, vatandaş memnuniyeti açısından bir yandan mevcut pazar yerlerini tek tek elden geçirirken bir yandan da ihtiyaç olan mahallelere yeni pazar yerleri inşa ediyor. Alışveriş yapanların ve esnafın mevsim şartlarından etkilenmemesi açısından pazarların üzerini kapatan, altyapısını yenileyen belediye, Turgut Özal Mahallesi ve Susuz Mahallesi’ne yaptığı iki yeni pazar yerini de hizmete açmaya hazırlanıyor.

Belediye, üstü kapalı modern iki yeni pazar yerini hizmete açıyor. Turgut Özal Mahallesi pazar yeri 24 Ağustos Cumartesi, Susuz Mahallesi pazar yeri ise, 27 Ağustos Salı günü Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar tarafından hizmete açılacak. Yaşar, Yenimahalle pazarlarının çehresini değiştirdiklerini belirterek, “Sokak aralarına kurulan, çamurda, kızgın güneş altında alışveriş yapılan yerler yerine modern, altyapısı tamamlanmış alanlarda alışveriş imkanı sunan pazar yerlerini hizmete açıyoruz. Hem alışveriş yapan hemşerilerimiz hem de pazarcı esnafımız açısından gerekli fiziki şartları oluşturuyoruz dedi.

Pazar yerlerinde satış yapacak esnafın kura çekimi de tamamlandı. Turgut Özal Mahallesi’nde 166, Susuz Mahallesi’nde 88 tane yer bulunan pazarlara 559 esnaf başvurdu. Heyecanlı anlara sahne olan kura çekiminde, yerlerini belirleyen pazarcı esnafı, açılışlardan hemen sonra pazarda halka satış yapmaya başlayacak.


Yenimahalle genelinde bulunan pazar yerlerini baştan sona yenileyen Yenimahalle Belediyesi, pazarların altyapısını yenilemekle kalmıyor esnaf vatandaş ilişkisini de denetliyor. Vatandaşların memnuniyeti açısından sürekli kontrol edilen pazarlarda, esnafın vatandaş ile diyalogu, tartı hassasiyeti, ürün kontrolleri yapılıyor. Esnaf, ürünlerin üzerinde fiyat etiketlerinin görülebilir olması, menşei ile ilgili bilgilerin yer aldığı etiketlerin kullanılması ve yüksek sesle satış yapmamaları konusunda uyarılıyor.



ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04