YEŞİLLİ 12.KİRAZ FESTİVALİ BAŞLADI

Mardin`in Yeşilli ilçesinde düzenlenen Yeşilli 12.Uluslararası Kiraz ve Kültür Festivali başladı.

Mardin 11.06.2016 21:22:49 0
YEŞİLLİ 12.KİRAZ FESTİVALİ BAŞLADI

Mardin'in Yeşilli ilçesinde düzenlenen Yeşilli 12.Uluslararası Kiraz ve Kültür Festivali başladı. 

Yeşilli ilçesi ve köylerinde yetişen kirazın tanıtımı için düzenlenen festival için kortej yürüyüşü yapıldı. Atatürk anıtına çelenk bırakıldı, saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu. Yürüyüşe Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya,AK Parti Mardin milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı ile Orhan Miroğlu ,Mardin Valisi Mustafa Yaman,, Yeşilli Kaymakamı Elif Canan TUNCER ERSÖZ,Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Gül Mahallesi Cumhuriyet Meydanında düzenlenen 12.Yeşilli Kiraz Festivalinde Açılış konuşmasını yapan Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir , festivali sadece eğlence ve bir coşku görmediklerini belirterek, "Festivali, Yeşilli ilçemizi sadece Türkiye'ye değil, dünyaya taşımanın bir anahtarı olarak görüyoruz. Geleneksel bir hale gelmiş olan festivalimizin, Mardin gibi dillerin, dinlerin ve kültürlerin beşiği olan bir coğrafyada farklı dinden farklı dilden ve farklı kültürden olan insanlar arasında dostluk ve kardeşliği pekiştirmesi ve güçlenmesi arzulanmaktadır. Kiraz festivalinin sağlamış olduğu bu kültürel ve sosyal kazanımları ile birlikte festivalimizin amacı bölge kirazımızın desteklenmesi Türkiye hatta Avrupa ülkelerine tanıtılması ve yerini almasını sağlamaktır. Bu tanıtım ile Yeşilli ekonomisine katkıda bulunacaktır." dedi. 

Mardin Valisi  Mustafa Yaman'da  festivalin Mardin ve Yeşilli'nin turistlik değerlerini ve kültürel zenginliklerini geliştirici, tanıtıcı faaliyetlerin oluşmasına katkıda bulunduğunu kaydetti. 

Konuşmaların ardından Yeşilli kiraz üreticileri yarışması yapıldı.12.Yeşilli Kiraz Festivali  TV NET Televizyonu tarafından canlı olarak yayunlanıyor.12 Yeşilli Kiraz Festivaline KardeşTeşilli Belediyesi Kardeş  Belediyesi olan  Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü 'de katıldı.

Yeşilli Belediye Başlanı Hatrettin Demir Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya Mardin işi Bakır Mangal hediye eti.

12.Kiraz Festivalininin 1.Günü sahura kadar çeşitli konser ve etkinliklerle devam edecek..


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00