YHT MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök,Ankara – İstanbul YHT açılışının Haziran ayına ertelenmesine ilişkin yazılı soru vererek,Ertelenme sebebi ile Güvenlik zaafı olup olmadığına ilişkin sorulara cevap istedi.

Gündem 26.05.2014 13:22:48 0
YHT MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

CHP Ankara Mllletvekili Levent Gök,Ankara – İstanbul YHT açılışının Haziran ayına ertelenmesine ilişkin yazılı soru vererek,Ertelenme sebebi ile Güvenlik zaafı olup olmadığına ilişkin sorulara cevap aradı.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından açılışı yılan hikayesine dönen ve açılış tarihi 5 kez erelenerek,Haziran ayında açılılması planlanan YHT Ankara-İstanbul Hattı kafaları karıştırmaya devam ediyor.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök,Ankara – İstanbul YHT açılışının Haziran ayına ertelenmesine ilişkin yazılı soru vererek,Ertelenme sebebi ile Güvenlik zaafı olup olmadığına ilişkin sorulara cevap istedi.

CHP Ankara Milletvekili ve TBMM  İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Levent Gök,TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesi ile konuyu meclise taşıdı.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök tarafından TBMM Başkanlığına verilen soru önergesi şöyle;


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Lütfi ELVAN tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim. 26.05.2014

 

                                                                                 Levent GÖK

                                                                               Ankara Milletvekili

                                                             İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi

 

 

 Eskişehir-İstanbul YHT hattının Mayıs ayının ikinci yarısında devreye alınmasıyla Ankara-İstanbul arasındaki Yüksek Hızlı Trenin hizmete başlayacağı tarafınızdan açıklanmıştı.

Yaptığınız yeni açıklamayla, Eskişehir-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında son 2 haftada toplam 200 sinyalizasyon ve haberleşme kablosunun kesildiği belirterek, "Yine son 2 haftada 70 ray devresi bağlantı sisteminin birileri tarafından kesildiği ve bu nedenle Ankara – İstanbul YHT açılışının Haziran ayına ertelendiği ifade edilmiştir

Bu bağlamda;

1-Sabotajla kesildiğini belirttiğiniz sinyal kablolarının yer aldığı sinyalizasyon kanallarının güvenliği neden ihmal edilmiştir? Bu konuda bir idari soruşturma başlatılmış mıdır?

2-Sinyalizasyon kanalları hangi aralıklarla kapaklıdır? Ne tür kilitleme sistemi kullanılmıştır?

3-YHT sistemdeyken benzer aksamalara karşı ne tür önlemler alınmıştır? Geliştirilmiş bir projeniz var mıdır? Hat güzergâhı nasıl ve kim tarafından hangi yöntemle korunacaktır?

4-YHT aksamasıyla ilgili olarak, yaptığınız açıklamada “Bu tamamıyla bir sabotaj girişimi. Sabotaj dışında bir şey olduğunu açıkçası düşünmüyoruz. Özellikle İstanbul-Ankara hızlı trenin açılmasından rahatsız olan kesimlerin olduğunu düşünüyorum” dediğiniz doğru mudur? Bu iddianızı doğrulayacak bilgi ve bulgular var mıdır? YHT hattının ve yolcuların güvenliği açısından somut verilere dayalı yeni bir açıklama yapacak mısınız?




ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00