YÖK BAŞKANI ERSOY İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİNİ ZİYARET ETTİ

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 19-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan kayıt günlerinin başlaması sebebiyle İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde kaydını yaptıran öğrenciler ve velileriyle bir araya geldi.

Gençlik Haberleri 20.08.2024 12:32:00 0
YÖK BAŞKANI ERSOY İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİNİ ZİYARET ETTİ

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ersoy, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde üniversiteye yerleşip kayıt yaptıran öğrencilerle buluştu

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 19-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan kayıt günlerinin başlaması sebebiyle İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde kaydını yaptıran öğrenciler ve velileriyle bir araya geldi. Prof. Dr. Ersoy, öğrencilere başarı dileklerinde bulunarak, üniversite hayatında kendilerini iyi yetiştirmeleri tavsiyesinde bulundu.

 

13 Ağustos 2024’te açıklanan YKS Yerleştirme Sonuçlarının ardından üniversitelere yerleştirilen öğrencilerin kayıt işlemleri 19 Ağustos 2024 Pazartesi günü itibariyle başladı. 23 Ağustos tarihine kadar devam edecek olan kayıt işlemleri, 21 Ağustos tarihine kadar hem online hem yüz yüze olarak yapılabilirken 22-23 Ağustos tarihlerinde ise sadece yüz yüze kayıtlar yapılabilecek.  Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, kayıt işlemlerinin başlaması nedeniyle İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde kayıt yaptıran öğrenciler ve velileriyle bir araya geldi.

 

YENİ ATANAN İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜNÜ KUTLADI

 

Öğrencilerle sohbet eden Prof. Dr. Ersoy, yeni dönemde üniversiteye ilk kez adım atan gençlere başarı dileklerinde bulundu. Öğrencilere üniversite hayatını iyi değerlendirmeleri, üniversitelerin akademik ve sosyal imkanlarından en üst düzeyde yararlanmaları tavsiyesinde bulunan Prof. Dr. Ersoy, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin 6 fakülte ve meslek yüksek okulundaki 29 bölüm ve 3 programa yerleşen öğrencileri, tercihleri ve başarıları sebebiyle tebrik etti.

 

ÖSYM BAŞKAN YARDIMCISI TİCARET’İN YENİ REKTÖRÜ OLDU

 

Prof. Dr. Ersoy, öğrencilerle sohbeti sırasında İstanbul Ticaret Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyeliği görevini sürdürürken ÖSYM Başkan Yardımcılığı görevine getirilen ve bir süredir bu görevi yürüten Prof. Dr. Necip Şimşek'in İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörlüğü görevine başladığını da hatırlattı. Prof. Dr. Ersoy, ÖSYM’de birlikte çalıştıkları Prof. Dr. Şimşek'in, hem akademik birikimi hem de Ar-Ge ve proje çalışmalarındaki deneyimiyle üniversiteye büyük katkılar sağlayacağını kaydetti.

 

ÜNİVERSİTE AR-GE, EĞİTİM VE TOPLUMSAL FAYDA MİSYONLARI ZİRVE YAPACAK

 

Üniversitenin Mütevelli Heyeti'nin ve yönetiminin, Türkiye'deki en iyi üniversiteler arasında yer alma hedefi olduğuna dikkat çekerek, "Dört yıl sonra bu hedefe ne kadar yaklaştığımızı hep birlikte göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ersoy, "İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin öğrenci odaklı yaklaşımlarıyla daha da yükseleceğine inanıyorum. Öğrenciler, bu süreçte İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde olmaktan gurur duyacaklardır" dedi.

 

İTO’NUN ÜNİVERSİYE DESTEĞİ ÖNEMLİ

 

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin kayıt gününün başlaması ile ilgili de değerlendirmede bulunan Ersoy, "Öğrencilerimiz, İstanbul Ticaret Üniversitesi gibi köklü bir eğitim kurumunda olduklarının farkında olmalılar. Arkalarında İstanbul Ticaret Odası gibi Türkiye'nin en büyük odası var. Üniversitemizin akademik kadrosu ve tüm çalışanları, öğrencilerimizin en iyi eğitimi alması için özveriyle çalışıyor" ifadelerini kullandı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, başarılı bir akademik yıl temennisiyle üniversiteden ayrıldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor