YOKSULLARI TEDAVİ ETTİĞİ İÇİN YARGILANAN MARDİNLİ PROF.DR.MURAT DİLMENER KORONA VİRÜSTEN VEFAT ETTİ

Bir süredir Korona Virüs tedavisi gören İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hocalarından Mardinli Prof.Dr.Murat Dilmener hayatını kaybetti.

Mardin 3.05.2020 13:02:09 0
YOKSULLARI TEDAVİ ETTİĞİ İÇİN YARGILANAN  MARDİNLİ PROF.DR.MURAT DİLMENER  KORONA VİRÜSTEN VEFAT ETTİ

Bir süredir Korona Virüs tedavisi gören İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi  Hocalarından Mardinli MProf.Dr.Murat Dilmener hayatını kaybetti.

 

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek resmi twitter hesabından  yaptığı açıklama ile Prof. Dr. Murat Dilmener'in koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu.İsanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek  Twıter hesabından yaptığı açıklamada;Bir değerli hocamızı daha korona virüs infeksiyonu nedeni ile kaybettik. Prof. Dr. Murat Dilmener hocamıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve camiamıza baş sağlığı diliyorum.''Dedi.

 

İstanbul Tıp Fakültesi'nde binlerce öğrenci yetiştiren önemli hocalardan biri olan Mardinimizin gururu  78 yaşındaki Prof. Dr. Murat Dilmener Yoksul hastaları tedavi ettiği için 16 yıl önce Dilmener hakkında soruşturma başlatılmıştı. 

 

Maliye Bakanlığı tarafından Prof.Dr.Murat Dilmener’e , 2004 yılında İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, yoksul hastaları  ücretsiz tedavi ettiği gerekçesiyle  soruşturma açılmıştı.

 

Maliye Bakanlığı tarafından açılan soruşturmada profesörlerden, toplam 3.5 milyon liralık tedavi masrafını ödemeleri istenmiş, Murat Dilmener’e de 500 bin liralık borç çıkarılmıştı. Hastanenin döner sermaye gelirleriyle zor durumda olan hastaları tedavi ettiğini söyleyen ve aralarında Prof.Dr.Murat Dilmener'in de bulunduğu  doktorlar konuyu yargıya taşımış, bunun üzerine mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

 

Maliye Bakanlığı konuyu Yargıtay’a taşımış, ancak Yargıtay, hocaların bu paraları fakir hastaların tedavisi için kullandıklarına kanaat getirerek davayı temyiz edip kapatmıştı.

 

1942 yılında Mardin'de doğan  ve Süryani olan Prof.Dr.Murat Dilmener yaklaşık 1 aydır KoronaVirüs nedeniyle Maltepe Hastanesi yoğun bakım servisinde  tedavi görüyordu. 

 

Murat Dilmenerin cenazesi yarın 4 Mayıs 2020  Pazartesi günü sadece aile fertlerinin katılacağı bir törenle toprağa verilecek.

 

Artuklu Haber Ailesi olarak Prof.Dr.Murat DİLMENER'e Allahtan rahmet sevenlerine ve Ailesine baş sağlığı dileriz.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


26.3° / 15°
  • BIST 100

    9530,47%-0,18
  • DOLAR

    32,43% 0,09
  • EURO

    34,69% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2480,42% 0,76
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00