Yokuş? Türkiye siyasi bir vesayetle yüz yüzedir ?

Kamu-Sen Konya İl Temsilciliği ile Türk Dayanışma Konseyine üye sivil toplum kuruluşları Ülke gündemi ve ? Haziran seçimleri konusunda ortak bir basın toplantısı yaptı.

Gündem 31.05.2015 12:21:14 0
Yokuş? Türkiye siyasi bir vesayetle yüz yüzedir ?

Kamu-Sen Konya İl Temsilciliği ile Türk Dayanışma Konseyine üye sivil toplum kuruluşları Ülke gündemi ve ‘ Haziran seçimleri konusunda ortak bir basın toplantısı yaptı.

            Türkiye Kamu-Sen Konya İl Temsilciliği ev sahipliğinde,  Türk Dayanışma Konseyi üyesi sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yetkililerinin katıldığı basın toplantısında konuşan Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş,”2015 yılı ülkemizin kader yıllarından biridir. Bugünkü siyasi iktidar toplumun daha demokratik bir anlayışla yönetebilmesi için adım atmak yerine, tam tersini yaparak siyasi vesayeti topluma dayatmaktadır. Onun için 7 Haziran seçimleri ülkede olabilecek gelişmeler açısından bir dönüm noktasıdır. Bu iktidara 7 Haziran’da dur diyelim. Ülkemiz, geleceğimiz adına demokratik hakkımızı kullanalım ve oylarımıza sahip çıkalım” dedi.

        Türk Dayanışma Konseyine üye yaklaşık 54 sivil toplum kuruluşunun davet edildiği başkan ve yetkililerinin katıldığı basın toplantısı Öncü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

            Basın toplantısında ilk sözü alan Kamu-Sen Konya Şube Başkanı Atila Ayhan,” Milli ve manevi değerlerin ayaklar altına alındığı memurun, emeklinin, taşeron işçisinin haklarını yandaş malum sendika tarafından hükümete peşkeş çekildiği, vatandaşımızın açlık sınırı altında yaşamaya mahkûm bırakıldığı bir dönemini de birlikte geçirdik. Milletimizin bu konuda elinden gelen hür iradesiyle kullanacağı oydur. Kişilerin ikballeri için milletimizin kararlarına ipotek konmasını kabul etmiyoruz. Yeni dönemin hak ve adaletin çalışma barışının sağlandığı bir dönem olmasını istiyoruz. Onun hir tüm kamu çalışanlarının hür iradeleriyle 7 Haziran oylarını kullanmaya davet ediyorum” dedi.

7 Haziran genel seçimleri ve Ülke gündemini değerlendiren Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş;7 Haziran genel seçimleri hem ülkemiz, hem de vatandaşlarımız açısından çok büyük önem arz etmektedir Bu nedenle Türk memuruna ve Türk vatanseverlerine büyük sorumluluklar düşüyor. Ya cumhuriyeti mevcut kazanımlarıyla, ilkeleriyle ve demokrasisi ile devam edecek, ya da başkanlığa ve eyalet sistemine doğru yol alacak. Bu yol ayrımına müsaade etmeyeceğiz. Hem kendimiz, hem çocuklarımızın geleceği, hem de son Türk yurdu Anadolu’nun sonsuza kadar var olması için yılmadan mücadele etmeliyiz.

Buradan bütün sağduyulu vatandaşlarımıza, sivil toplum örgütlerimize ve kamu çalışanlarımıza çağrıda bulunuyoruz; Siyasi iktidarlarını sürdürebilmek adına her şeyi mubah gören bu iktidara 7 Haziran da dur diyelim. Ülkemiz, geleceğimiz adına demokratik hakkımızı kullanalım ve oylarımıza sahip çıkalım” dedi.

            Kamu-Sen’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen basın toplantısı çektirilen toplu fotoğraf ile son buldu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-KONYA


42° / 27.9°
  • BIST 100

    10771,36%0,29
  • DOLAR

    32,82% 0,04
  • EURO

    35,04% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2449,21% -1,62
  • Ç. ALTIN

    4004,66% 0,79