YOZGAT`A 475 YATAKLI HASTANE

Sağlık Bakanlığı ve Kamu Özel Ortaklığı Modeli ile yapımı planlanan Yozgat Şehir Hastanesinin temeli 20 Ağustosta 2013 Salı günü atılıyor. Temel atma törenine Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet Müez

19.08.2013 18:40:38 0
YOZGAT`A 475 YATAKLI HASTANE

Sağlık Bakanlığı ve Kamu Özel Ortaklığı Modeli ile yapımı planlanan Yozgat Şehir Hastanesinin temeli 20 Ağustosta 2013 Salı günü atılıyor. Temel atma törenine Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu katılacak.

Yapılacak olan Yozgat Eğitim ve Araştırma Hastanesi 275 milyon TL`lik özel sektör yatırımı ile Yozgat tarihinde bugüne kadar yapılmış en büyük yatırım olacaktır.

75.000 m² arsa üzerine inşa edilecek olan hastane, sadece Yozgat halkına değil, bölge halkına da hizmet edecek, teknik altyapısı ve fiziki özellikleri bakımından da standartların çok üzerinde bir hastane olacaktır. 

475 yataklı hastanede;
- 200 adet tek kişilik, 100 adet çift kişilik, 8 adet tek kişilik VIP oda,
- Endoskopi, Radyoloji, Nükleer tıp, Ameliyathane, Anjiyo, Acil, Diyaliz, Fizik Tedavi, Sterilizasyon, İleri Patoloji, Ketem ve Kemoterapi Birimleri,
- 132 poliklinik ve 15 adet ameliyathane bulunacaktır.

Hastanenin 24 ay içerisinde tamamlanması ve Ağustos 2015`de hizmete girmesini planlanmaktadır. Yozgat Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nin Kamu Özel Ortaklığı Modeli ile Türkiye`de tamamlanan ilk hastane olacaktır.

Ankara ve İstanbul`da yapılacak Avrupa`nın en büyük sağlık kampüslerinin temel atma törenleri de önümüzdeki aylarda gerçekleşecektir.

Kamu özel ortaklığı tüm dünyada yaygın olarak kullanılan bir modeldir. Sağlık sektöründe Kamu Özel Ortaklığı Modelinin tercih edilmesi; sağlık tesisi faaliyete geçirilinceye kadar kamu adına herhangi bir maliyet üstlenilmemesi, ödenek yetersizliği nedeni ile kamuda ortalama 8-10 yılı bulan bina yapım süresinin kısaltılması ve kısıtlı kamu kaynakları üzerindeki yatırım yükünün kira bedeli ödeme düzeyinde uzun yıllara yayılması gibi avantajları içermesinden kaynaklanmaktadır.

Kamu Özel Ortaklığı modeli ile yapılacak sağlık tesislerinin yatırım bedeli özel sektör tarafından karşılanacağı için yapılacak borçlanma özel sektör borcu olacak ve hazineye borç kaydedilmeyecektir.

Bu modelde sözleşme süresince bütün proje riski firma üzerindedir. Sürenin sonunda bütün tesisler (sağlık tesisleri - ticari alanlar) yenilenmiş halde bütünüyle kamuya terk edilecek ve hazineye artı bir değer oluşturacaktır. Uzun vadede proje maliyetleri normal usulden yapılan modellere göre devlete daha ucuza mal olmaktadır.

Bu nedenle, Bakanlığımız Türkiye genelinde 50.000 yatak kapasiteli Şehir Hastanelerini Kamu Özel Ortaklığı modeli ile planlanmış, bu güne kadar 17.665 yatak kapasitesine sahip 9 sağlık kampusu ve hastanesi için yüklenicilerle sözleşme yapılmıştır.

Şehir Hastaneleri Projesi ile Vatandaşımızın Hastane Algısı Değişecek

· Zamanında, doğru ve nitelikli sağlık hizmeti sunulacak.

· Her hastane bir üniversite hastanesi gibi araştırma geliştirme faaliyeti yürütecek.

· Teknoparklar oluşturulacak.

· Enerji verimliliği en üst düzeyde olan çevre dostu bir hastane olacak.

· Yeni hastaneler tüm dijital ve teknolojik donanımlara sahip olacak.

· Hasta karşılamadan başlayarak tüm tedavi süreçlerindeki hizmetler beş yıldızlı otel konforunda sunulacak.

· Hasta odaları tek ve çift kişilik odalar şeklinde olacak.

· Hastalara sunulacak bütün hizmetler en üst düzey ve kalitede olacak.


ABDULLAH ORTAÇ-ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04