YRP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DOĞAN BEKİN`DEN AMERİKA?DAKİ GEORGE FLOYD VAHŞETİ AÇIKLAMASI

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin geçtiğimiz günlerde ABD?nin Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis kentinde polis memuru tarafından acımasızca boğularak öldürülen ?Amerikanın ötekisi? konumundaki Sub-Sahara kökenli George Floyd ad

Siyaset 29.05.2020 19:15:19 0
YRP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DOĞAN BEKİN`DEN  AMERİKA?DAKİ  GEORGE FLOYD VAHŞETİ   AÇIKLAMASI

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin geçtiğimiz günlerde ABD’nin Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis kentinde polis memuru tarafından acımasızca boğularak öldürülen ‘Amerikanın ötekisi’ konumundaki Sub-Sahara kökenli George Floyd adlı Amerikan vatandaşının ölümüne yönelik basın açıklaması yaptı.

 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin  yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

 

''ABD’nin Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis kentinde polis memuru tarafından acımasızca boğularak öldürülen ‘Amerikanın ötekisi’ konumundaki Sub-Sahara kökenli George Floyd adlı Amerikan vatandaşının ölürken; “nefes alamıyorum” (I can not breath) haykırışı aslında  oluşturulmaya çalışılan ‘Yeni Dünya Düzeni’nin mikro sinopsis uygulamasının can çekişmesinin bir yansısıdır. 


 ABD’de Sub-Sahara kökenlilere karşı uygulanmakta olan ötekileştirme politikaları,  Cahiliye dönemi anlayışını çağrıştıran “biz ve onlar” uygulaması ile ortaya çıkan  müzmin ırk ayrımcılığı hastalığının yeniden depreştiğini ve uç vermeye başladığını ortaya koymaktadır.
Minneapolis’teki vahşet görüntüsü, bir bakıma efendi-köle anlayışının nevzuhuru olan ‘Yeni Dünya Düzeni’ni  önceliyen  sözde ‘Pax-Americana’(Amerikan Barışı) düşünce atlasının Firavunvari bir tezahürüdür. 


Yeni Dünya Düzeni bağlamında; “adalet,insan hakları ve özgürlük” saçayağı referansıyla dünyaya barış ve istikrar getirme mottosuyla ortaya çıkan hegemonyal ‘Beyaz Üstünlükçü’ anlayış ,Amerika’da ortaya konulan katı baskıcı tutum sonucu yavaş yavaş inandırıcılıktan uzaklaşmakta ve  meşruiyet zeminini hızla  yitirmektedir.   


Çağdaş firavunların yörüngesinde siyaset yapmaya çalışan ve “hak ve adalet” oryantasyonlu medeniyetimizin Batı Medeniyeti’ne yenildiğine kendilerini inandıran teslimiyetçi  anlayışa sahip politikacıların, Minneapolis kentinde meydana gelen vahşetten önemli dersler çıkarması gerekir kanaatini taşıyoruz.''Dedi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00