YRP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BEKİN , İRANLI PROF DR. MUHSİN FAHRİZADE SUİKASTINI DEĞERLENDİRDİ

YRP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin İranlı nükleer bilimci ve İran nükleer programının önemli isimlerinden Prof. Dr. Muhsin Fahrizade’nin Tahrana bağlı Abserd ilçesinde aracına düzenlenen silahlı saldırıyı değerlendirdi.

30.11.2020 14:09:00 0
YRP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BEKİN , İRANLI PROF DR. MUHSİN FAHRİZADE SUİKASTINI DEĞERLENDİRDİ

YRP  Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin  İranlı nükleer bilimci ve İran nükleer programının önemli isimlerinden Prof. Dr. Muhsin Fahrizade’nin Tahrana bağlı Abserd ilçesinde aracına düzenlenen silahlı saldırıyı değerlendirdi.

 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin konuya ilişkin şu değerlendirmeyiı yaptı;

 

''İranlı nükleer bilimci ve İran nükleer programının önemli isimlerinden Prof. Dr. Muhsin Fahrizade’nin Tahrana bağlı Abserd ilçesinde aracına düzenlenen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü ve endişe duyduğumuzu ifade etmek isteriz.


Temmuz ayında İran’ın Natanz’daki nükleer tesisine yapılan sabotajın ardından bu saldırının düzenlenmesi ‘devlet terörü’ kuşkularını iyice ortaya çıkarmaktadır.


Bölgemizde matruşka misali iç içe geçmiş olan bölgesel ve küresel çıkarların meydana getirdiği sorunlar zincirinin en önemli halkasını oluşturan İsrail, ne yazık ki ‘güvenlik endişesi’ bahaneleriyle dolaylı yollardan saldırgan politikalarını fütursuzca sürdürmeye devam etmektedir.


Özellikle ABD Başkanı Donald Trump’ın görev süresinin bitimine doğru yeniden kışkırtıcı politikaların gündeme taşınmasının asıl amacı İsrail’in yeni boyutlu ‘çevreleme’ stratejisinin gereği olup, İran’a yönelik izolenin devamına ve ABD yeni yönetiminin nükleer anlaşma konusunda yeniden İran ile masaya oturmamasını sağlamaya yönelik stratejik bir hamle niteliğindedir.


Sonuç olarak, içinde bulunduğumuz Ortadoğu bölgesi ne yazık ki yeniden küresel güçler ve işbirlikçileri tarafından şiddet sarmalının içerisine çekilmeye çalışılıyor. Bu cümleden olarak, bölgemizde yeniden yakılmaya çalışılan huzursuzluk ve belirsizlik ateşi karşısında duygusal reaksiyonlar ortaya koymak yerine, geçmiş olaylardan da önemli dersler çıkararak soğukkanlılıkla olayların üstesinden gelebilecek politikaların ortaya konulması kaçınılmaz olsa gerek.


Yeniden Refah Partisi olarak bölgemizde, barış, istikrar ve huzuru bozmaya ve yeni kaos, çatışma ve savaş ortamını oluşturmaya yönelik bu ve benzeri her türlü terör eyleminin şiddetle karşısında olduğumuzu bir kez daha vurgulamak isteriz.''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    34,98% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2322,34% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00