YRP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DOĞAN BEKİN ABD’NİN TÜRKİYE’YE YÖNELİK YENİ DAYATMA POLİTİKALARINA TEPKİ GÖSTERDİ

YRP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin ABD yönetiminin Türkiye’de yargılanmakta olan Osman Kavala ve Dr. Henri  J.Barkey için hukuk(suz) ve iyi niyet çerçevesi dışında siyasi irade beyanında bulunmasına tepki gösterdi.

Siyaset 12.02.2021 19:49:00 0
YRP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DOĞAN BEKİN ABD’NİN TÜRKİYE’YE YÖNELİK YENİ DAYATMA POLİTİKALARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin ABD yönetiminin Türkiye’de yargılanmakta olan Osman Kavala ve Dr. Henri J.Barkey için hukuk(suz) ve iyi niyet çerçevesi dışında siyasi irade beyanında bulunmasına tepki gösterdi.Doğan Bekin açıklamasında şunları söyledi;

 

''Türkiye'yi yalnızlaştırma adına her yolu mubah gören ABD yönetimi müstemleke anlayışlı bir yaklaşımla ülkemizin çıkarlarından çok, kendi ali çıkarlarını korumaya yönelik olarak hukuk ilkelerini çiğneyerek,  sorgulayıcı ve hesap sorucu bir üslubu tercih etmek suretiyle çözüm yolu ortaya koymaya çalışması geçmişte yaşanan birçok konuda olduğu gibi hukuk tanımazlığın yeni örneğini sergilemeye çalışmaktadır. 


Türkiye’de yargılanmakta olan Osman Kavala ve Dr. Henri  J.Barkey için hukuk(suz) ve iyi niyet çerçevesi dışında siyasi irade beyanı ortaya koymaya çalışması son derece vahim bir durum ortaya koymaktadır.


Dünyanın en karanlık yapılanmasının çatı örgütü olarak faaliyet göstermekte olan CFR’de görev yapmakta olan Dr. Henri J.Barkey için adil ve şeffaf yargılama için kolları sıvayan ABD yönetimi, ‘ben merkezli’ siyasi anlayışla tam anlamıyla garabet bir durum oluşturmaktadır. 


 ABD Dış İşleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price’ın Çarşamba günü yaptığı basın açıklaması, kabul edilmesi mümkün olmayan ve diplomasi diliyle de hiç uyuşmayan ‘tersine dönen kum saati’ nitelikli dayatmacı ve güç göstermeye yönelik dili, Amerika’nın ‘uluslararası hukuksuzluk’  anlayışının yeni bir göstergesi niteliğindedir.


Bu vahim durum, ABD ile olan ilişkilerimizde hâlâ büyük gayretle korumaya ve her türlü gerçeklikten uzak soyutlamalarla sürdürmeye çalıştığımız sözde ‘stratejik ortaklık’ anlayışının yeni bir tezahürü olsa gerek. 


Bu cümleden olarak, ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price tarafından Çarşamba günü yapılan basın açıklamasında; “Osman Kavala, derhal serbest bırakılmalıdır” şeklinde “emir kipi” niteliğinde bir ifade kullanılması kolonyal bir yaklaşım şeklinden öteye gidemez. 


Keza Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı ve Dış İlişkiler Konseyi (CFR) kıdemli uzmanı Dr.Henri Barkey aleyhindeki “casusluk" ve "anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs" yönündeki iddiaların da mesnetsiz olduğu vehmiyle Türkiye’ye çağrıda bulunularak davanın adil, şeffaf ve hızlı şekilde sonlandırılması gerektiği konusunda ortaya konulmaya çalışılan iradi istek kelimenin tam anlamıyla ABD’nin nesnel çıkarlarını korumaya yönelik bir adımdır. 


Türkiye’de terör örgütleriyle ilişkisi nedeniyle 9 Aralık 2016’da tutuklanan Rahip Andrew Craig Brunson üzerinden AK Parti hükümeti üzerine twitter hesabı üzerinden baskı oluşturmaya çalışan ABD eski Başkanı Donald Trump’ın uyguladığı metodun aynısının ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price tarafından aynı yaklaşım ve retorik söylemle Osman Kavala ve Henri  J.Barkey için uygulanması asla kabul edilebilir bir durum değildir.


Her platformda Türkiye’nin bir ‘muz cumhuriyeti’ olmadığını vurgulayan Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda nasıl bir tavır sergileyeceği doğrusu yeni bir merak konusudur.''dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER;ABDULLAH ORTAÇ


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00