YRP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DOĞAN BEKİN'DEN''DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'MESAJI

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı mesaj yayınladı.

8.03.2022 11:51:00 0
YRP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DOĞAN BEKİN

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı mesaj yayınladı.Doğan Bekin mesajında şu ifadelere yer verdi;

 

''Kadın, yaşamı boyunca kıraç ve çorak yaşam otağının payandası olarak eza ve az da olsa sefa arasındaki uçurumlarda yoğrulup harmanlanan bir döngü ve örgü içerisinde insancıl değerlerini yitirmeyen, saf ve temiz bir varlıktır.

Kendi değerlerine bağlı şefkatli birer sığınak olan kadınlarımızı içinde bulunduğumuz yüzyılda azarlayıp, horlayıp, aşağılayıp ve sonunda yalnızlaştırıp şefkat evlerine mahkûm eden zihniyetin ayak sesleri her yanımızı sarmalamış durumdadır.

Terk edilmişliğin ve yoksulluğun kaderi olarak özünden koparılmış olan kadının salt “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” ile betimlenmesi toplumun içinde bulunduğu açması da beraberinde ortaya çıkarmaktadır. Kadına gerçek değerini vermek ve kadını her gün anmak ve anlamak ve anlatmak için yılda bir gün değil, bir yıl az gelir.

Hiç kimse kadının aşağılanmasına ve şiddet ve tacize uğramasına göz yumamaz. Kadın, toplumun sosyal yapısı içerisinde bir engel değil, izzet, şeref, zarafet ve letafettir.

Her gününü dünü arattığı, aidiyet duyguların köreldiği bugünün dünyasında yeniden “münevver ve keriman bir kadın” projesi için manevi dünyamızın kültür ikliminin halkalarını ilmek ilmek yeniden birbirleriyle mezcederek, kadının hak ettiği gerçek değere kavuşmasını sağlamak gerekir.

Kadın, bağrı dağlı, gözü yaşlı değil, bağrı manevi yükle sevdalı, gözü hande olmalıdır.

Sorgulayıcı bir ruhla hareket ederek, en ulvi değerlerden olan kadınlar için her günü “Kadınlar günü “olarak kutlamak dileğiyle, tüm kadınların kadınlar gününü kutlarız.''Dedi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER;ABDULLAH ORTAÇ


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,41% -0,17
  • EURO

    34,69% -0,64
  • GRAM ALTIN

    2439,57% 0,15
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19