Tarih: 19.08.2024 19:34

YRP İstanbul Milletvekili Bekin:' Orman Yangınları ile Mücadelede Etkin Önlemlerin Alınması Kaçınılmazdır'

Facebook Twitter Linked-in

YRP İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, "Orman Genel Müdürlüğümüz, olası yangın felaketine karşı havadan müdahalenin zamanında gerçekleştirilmesi için daha fazla yeni yangın söndürme uçağı ve helikopter  temini sağlamalı." dedi.

 

 Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Bekin, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, TBMM Genel Kurulunda konuşmasının Türkiye'nin bölgesel gücünü ortaya koyması bakımından son derece önemli olduğunu söyledi

.

TBMM'nin böyle bir inisiyatif almasının bölgede büyük yankı oluşturduğunu vurgulayan Bekin, Abbas'ın konuşmasından bir gün sonra TBMM Genel Kurulundaki olağanüstü toplantı sırasında nahoş olaylara tanık olduklarını belirtti. Bekin, "Sayın Ahmet Şık ile Alpay Özalan arasında yaşanan bu manzara, TBMM'nin imajı açısından iyi karşılanmadı." dedi.

 

Orta Doğu ve dünya medyasında yaşanan olaylara yer verilmesinin Türkiye açısından iyi bir görüntü oluşturmadığını anlatan Bekin, "TBMM fikirlerin ortaya konulduğu bir yer olması gerekirken, TBMM'yi boks arenasına çevirmek hiç kimseye fayda getirmez. Nezaket içerisinde olunması gerektiğini ifade ediyoruz." dedi.

 

Orman yangınlarına dikkati çeken Bekin, Türkiye'de yanan ormanların büyük çoğunluğunun çam ormanları olduğunu kaydetti. Bekin, özellikle şehirlere ve yerleşim yerlerine yakın, engebeli olmayan arazilere çam yerine iklim ve toprak özellikleri de dikkate alınarak zeytin, akasya, kestane veya yapraklı ağaçlar dikilmesini istedi.

 

Orman yangınlarına havadan müdahalenin son derece önemli olduğunu ifade eden Bekin, "Orman Genel Müdürlüğümüz, olası yangın felaketine karşı havadan müdahalenin zamanında gerçekleştirilmesi için daha fazla yeni yangın söndürme uçağı ve helikopter temini sağlamalı." diye konuştu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —