YRP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ DOĞAN BEKİN: SAYIN ERDOĞAN’I BİR KEZ DAHA NEZAKETE DAVET EDİYORUZ”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Doğan Bekin yaptığı basın açıklamasında 'Sayın Erdoğan'ı bir kez daha nezakete davet ediyoruz 'Dedi.

Ankara 31.07.2024 14:00:00 0
YRP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ DOĞAN BEKİN: SAYIN ERDOĞAN’I BİR KEZ DAHA NEZAKETE DAVET EDİYORUZ”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Doğan Bekin yaptığı basın açıklamasında 'Sayın Erdoğan'ı bir kez daha nezakete davet ediyoruz 'Dedi.

 

Doğan Bekin Basın açıklamasında şunları söyledi;

 

‘’Yeniden Refah Partisi, şimdiye kadar Kudüs, Batı Şeria ve Gazze Şeridi’nde yaşanan tüm olumsuz gelişmeler karşısında, hiç tereddüt etmeden “hak, adalet ve meşruiyet” çizgisinde yer almıştır. Bu itibarla, derin acı ve ızdıraplarla bugüne kadar gelmiş olan Filistin konusu, Filistinli kardeşlerimizin meşru haklarını göz önünde tutacak bir şekilde ve Birleşmiş Milletler kararları ve uluslararası hukuk çerçevesinde çözümlenmesi en büyük arzumuzdur.

Hiç şüphesiz Gazze’de 7 Ekim 2023’ten bu yana Siyonist İsrail’in acımasız olarak uyguladığı soykırım ve vahşet, bizleri büyük üzüntü içerisinde bırakmıştır. Gazze’deki kötü gidişatla ilgili olarak, olayların başından bu yana her platformda Filistinli kardeşlerimizin meşru haklarının savunulması konusunda büyük çaba harcamaya devam ettik. Son olarak ta, Siyonist İsrail’in Gazze’de uyguladığı katliamlar nedeniyle Paris’te düzenlenen olimpiyat oyunlarından men edilmesi hususunda, yurt dışından büyük katılımcılarla birlikte uluslararası boyutta basın toplantıları düzenledik.

Bizler Gazze’deki soykırım konusunda büyük sorumluluk anlayışıyla hareket ederken, Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, dün 28.07.2024 tarihinde Rize’de partisinin il teşkilatı ile yaptığı toplantıda bulunduğu makamla hiçbir suretle bağdaştıramadığımız kabul edilemez açıklamasıyla bizleri hedef aldığını üzülerek belirtmek isteriz.

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize’de yaptığı açıklamada bizleri hedef alarak şu ifadeleri kullanmıştır: “Çıktı bir tanesi affedersiniz, terbiyesizin teki, parlamentomuzda Mahmud Abbas konuşturulmalı. Kim bu? Yeniden Refah’ın bir tane adamı var, kafadan da galiba sıkıntısı var onun. Mahmud Abbas’ı davet etmediğimizi sana kim söylüyor? Biz davet ettik ama Mahmud Abbas maalesef bize olumlu cevap veremedi. Biz de bundan sonraki süreci ona göre işleteceğiz.”

Sayın Cumhurbaşkanı’nın açıklamamızı çarpıtarak, nezaket sınırlarını aşarak sokak jargonuyla hakkımızda asılsız ithamlarda bulunmaya kalkışmasını yadırgadığımızı ve bulunduğu makam ile bağdaştıramadığımızı ve Milletin iradesine saygı duyması gerektiğini ve kendisini nezakete davet ettiğimizi özellikle ifade etmek isteriz.

Sayın Cumhurbaşkanı tarafından çarpıtılmaya çalışılan konunun asıl gerçeği şudur: Uluslararası Adalet Divanı tarafından Gazze katliamından sorumlu tutulan Siyonist Netanyahu’nun sözde ‘Onur Konuğu’ olarak ABD Senatosu’nda, Senato ve Temsilciler Meclisi üyelerinin ortak oturumunda ağırlanması ABD demokrasi tarihinde kara bir leke olarak yer almışken Bizler de bundan hareketle, TBMM Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş’un hiç vakit geçirmeden Filistin Devlet Başkanı ve ABD Temsilciler Meclisi üyesi Rashida Tlaib’i “Onur Konukları” olarak TBMM’ne davet edip Genel Kurul salonunda milletvekillerine hitap etmelerini sağlamasını beklediğimizi ifade ettiğimiz basın toplantımızı 25.07.2023 tarihinde TBMM’de gerçekleştirdik.

Basın toplantımızdan sonra TBMM Başkanımız Sayın Numan Kurtulmuş, nezaket örneği gösterip bizleri telefonla arayarak, Filistin Devlet Başkanı Sayın Mahmud Abbas’ı TBMM' de konuşma yapmak üzere davet ettiklerini ve hala cevap gelmediğini bizlere ifade ettiler. Sayın TBMM Başkanımıza söz konusu davetten haberdar olsaydık böyle bir basın toplantısı yapmamıza gerek kalmazdı söyleyip konuyla ilgili duyarlı yaklaşımından dolayı hem kendilerine hem de Twitter hesabımızdan basın toplantı metnimizin baş kısmında kendilerine teşekkürlerimizi nezaket ölçüsü içerisinde ifade ettik.

Ezcümle, bizler siyasete nezaket ve zarafet getireceğimizi partimizin kuruluşundan itibaren ifade etmekteyiz. Bu nedenle bizleri siyasi girdabın içerisine sokmaya çalışan anlayışı oyununa gelmeyeceğimizi ve Sayın Cumhurbaşkanının haddini aşarak kullandığı yakışıksız üslup nedeniyle kendisini nezakete davet ettiğimizi bir kez daha ifade eder, her türlü hukuki haklarımızı aramaktan imtina göstermeyeceğimizi kamuoyuna bildirmek isteriz.

Bu vesileyle bizleri yalnız bırakmayan başta Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan olmak üzere herkese onurla temsil ettiğim Yeniden Refah Partimizin kıymetli mensupları ve bizlere oylarıyla destek veren milli iradenin temsilcileri olan milletimiz adına şükranlarımızı ifade etmeyi yerine getirilmesi gereken bir borç biliriz.'2Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor