YRP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ DOĞAN BEKİN:'AVRUPA'DA AŞIRI SAĞ PARTİLERİN SEÇİM KAZANMASI ENDİŞE VERİCİ'

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Doğan Bekin Fransa'da yapılan Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Marine Le Pen’in Ulusal Birlik (RN) Partisinin seçimlerde ilk sırayı almasını değerlendirdi.

Ankara 4.07.2024 16:52:00 0
YRP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ DOĞAN BEKİN:

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Doğan Bekin Fransa'da  yapılan Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Marine Le Pen’in Ulusal Birlik (RN) Partisinin seçimlerde ilk sırayı almasını değerlendirdi. Doğan Bekin yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

 

‘’Fransa’da yapılan Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Marine Le Pen’in Ulusal Birlik (RN) Partisi yüzde 31,50’lik oranla ve açık ara farkla ilk sırayı alırken, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Partisi Rönesans ise yüzde 15,2'lik oranla büyük bir çöküş yaşayarak ikinci olabildi. Bu sonuç üzerine erken seçim kararı alan Emmanuel Macron, dün yapılan Genel Seçimlerde beklediği sonucu alamadı.

Aşırı sağcı Marine Le Pen’in Ulusal Birlik Partisi oyların yüzde 34’ünü alarak birinci parti olurken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un partisi Rönesans'ın liderliğindeki “Cumhuriyet İçin Hep Birlikte İttifakı” ise oyların ancak yüzde 20,3'ünü alabildi.

Fransa’nın Avrupa Parlamentosu seçimlerinden sonra genel seçimlerde de aşırı sağcıların büyük zafer kazanmaları karşısında, Türkiye’nin Avrupa Birliği Üyeliği konusundaki beklentileri de daha zor bir sürece doğru evirildiğini görmek mümkündür. Türkiye’de iktidarın bundan böyle kısa, orta ve uzun vadeli politikalarla Avrupa Birliği ülkeleriyle ilişkilerinde daha sağlıklı bir politika ortaya koyması artık kaçınılmazdır.

Özellikle Fransa ve Almanya başta olmak üzere, birçok AB ülkesinde yabancı düşmanlığının artarak devam etmesi ve aşırı sağ partilerin bu konuları spekülatif bir şekilde dile getirerek güçlerine güç katmaları karşısında Türkiye’nin zayıf ve bağımlı dış politika ortaya koyması durumunda, Kıbrıs , Münhasır Ekonomik Bölge, Adalar Denizi, Doğu Akdeniz ve Ekümeniklik, Sevilla Haritası, Göçmenler Sorunu gibi konularda daha çok dayatmalara ve tavizlere zorlanması ve uzlaşılması zor, çıkar politikalarıyla yüz yüze kalması kaçınılmaz olacaktır. Batı için haklılık ve hukuka uygunluktan çok çıkarların ön planda olduğu bir süreçte mevcut iktidarın geçmişten önemli dersler çıkararak, muhalefet partileriyle iş birliği içerisinde Türkiye’nin çıkarlarını gözeterek ve güçlü politikalar ortaya koymasıyla birçok sorunun rasyonel olarak çözüme kavuşturulması mümkün olacaktır.

Siyonist İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinden beri Gazze’ye yönelik acımasız saldırısı artık tahammül sınırlarını aşacak boyutlara ulaşmıştır. Özellikle Tel Aviv’de yükselen protesto gösterileri karşısında Netanyahu yönetimi, nüfus tabanını yavaş yavaş kaybetmeyle karşı karşıya kalırken, politik iflasını örtbas edebilmek adına bu sefer de Lübnan’a askeri operasyon macerasına kalkışmaya yeltenmesi ve Gazze ateşini tüm bölgeye yayma girişimleri son derece tehlikeli boyutlara ulaşmış durumdadır.

Bu konudaki kaygılar beklenenden çok daha öte bir anlam ifade etmektedir. Siyonist İsrail’in bu hamlelerinin ileride neler doğurabileceğini çok iyi analiz etmek gerekir düşüncesindeyiz.

Bu arada Siyonist İsrail’in uluslararası kararları hiçe sayarak, 1967 savaşından sonra işgal altında tuttuğu Filistin’in Batı Şeria’daki “B” bölgesinde yer alan 5 yerleşim birimini yasallaştırma planının onanması, kabul edilebilir bir durum değildir. Uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan hakların gasp edilmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Bu kararı şiddetle telin ettiğimizi ifade etmek isteriz.''Dedi.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


37.2° / 22.7°
  • BIST 100

    10851,80%-0,19
  • DOLAR

    32,66% 0,32
  • EURO

    35,32% 0,42
  • GRAM ALTIN

    2506,45% 1,60
  • Ç. ALTIN

    3997,20% 0,87