YRP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ DOĞAN BEKİN;'HÜKÜMETE DÜŞEN GÖREV ,EMEKLİLERE GEREKEN ZAMMI YAPMALI'

Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, "Hükümete düşen, emekliye gerekli zammı yapması, sonra bunun için kullanılacak kaynakları ortaya çıkarmasıdır." dedi.

Ankara 29.02.2024 18:27:00 0
YRP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ DOĞAN BEKİN;

Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, "Hükümete düşen, emekliye gerekli zammı yapması, sonra bunun için kullanılacak kaynakları ortaya çıkarmasıdır." dedi.,

 

Bekin, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekli maaşlarına ilişkin dünkü açıklamalarını anımsattı.
 

Emeklilerin içinde bulunduğu yaşam şartlarını hak etmediklerini söyleyen Bekin, 2024 yılı bütçesinden faize ödenecek tutarın, emekli maaşlarını artırmak için kullanılmasını istedi.

Denk bütçe yaparak, kamuda israfı önleyerek, borçlanma ve faiz bütçesinden kurtularak emekli ve dar gelirlinin yüzünün güldürülebileceğini dile getiren Bekin, "Emeklilerimiz çok zor durumdalar. Erbakan Hocamız iktidara gelir gelmez emeklilerin yüzünü güldürecek gerekli zamları yaptı, daha sonra kaynakları bulmak için de gereken adımları attı. Hükümete düşen, emekliye gerekli zammı yapması, sonra bunun için kullanılacak kaynakları ortaya çıkarmasıdır." diye konuştu.

Yeniden Refah Partili Bekin, 28 Şubat postmodern darbesinin bir meydan okuma ve milli iradeye vurulmuş en büyük darbe olduğunu anlatarak, darbe girişimlerini önleyecek etkin adımların atılmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Türkiye yükselen bir güç olma yolunda adımlar atmaya başladığında, siyonizm ve dış dinamiklerin hemen devreye girdiğini ve işbirlikçileri aracılığıyla ülkenin gelişmesini önleyen tedbirlere başvurduğunu ifade eden Bekin, "İşte 28 Şubat'a giden yolu bu bağlamda değerlendirmede fayda vardır. Öncelikli olarak geçmişte yaşanan bu gibi darbelerden büyük dersler çıkararak gerekli ve etkin önleyici tedbirleri almak gerekir. Türkiye'nin dış baskılardan uzak bir güç haline dönüşebilmesi için öncelikle dış tahakkümden kurtulması artık bir zaruret haline gelmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19