YRP MİLETVEKİLİ DOĞAN BEKİN MARDİN'DE YAŞANAN YETERSİZ UÇAK SEFERLERİ İLE SEFER İPTALLERİNİ TBMM'YE TAŞIDI

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, Mardin'de yaşanan uçak seferi yetersizliği ve iptallerini Meclis gündemine taşıdı

Mardin 31.07.2024 15:22:00 0
YRP MİLETVEKİLİ DOĞAN BEKİN MARDİN

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, Mardin'de yaşanan uçak seferi yetersizliği ve iptallerini Meclis gündemine taşıdı.Doğan Bekin tarafından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi şöyle;

 

 

 

 

                      TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. …/…./2024

                                                                                                 

                                                                                                             Doğan BEKİN

                                                                                                             İstanbul Milletvekili

 

Mardin’de uçak sefer sayısının yetersiz olduğu, bazı uçak seferlerin kaldırıldığı ve bilet fiyatlarının çok yüksek olduğu konuları tarafımıza gelen bilgiler arasındadır. Mardin- İzmir uçak seferleri daha önceden her gün düzenlenirken, sonrasında ise seferlerin azaltılarak ve sonrasında da tamamen iptal edildiği, yine aynı şekilde Mardin- Antalya uçak sefer sayılarında bir azalma olduğu ve sonrasında tamamen iptal edildiği tarafımıza iletilen bilgiler arasındadır. Bir turizm şehri olan Mardin’de ek uçak seferlerinin olması gerekirken, uçak sefer sayılarının azalması turizm alanını ve turistleri de olumsuz olarak etkilemekte, ülke ekonomisine zarar vermektedir. 

Uçak seferlerindeki azalmalar ve iptallerden en çok mağdur olanlar da cenazesi olanlar, acil tedaviye ihtiyaç duyan hastalar ve hasta yakınlarıdır. Vatandaşların gerek maddi gerekse manevi olarak uçak seferleri yüzünden yaşadıkları bu olumsuzluklar ile ilgili bugüne kadar herhangi bir önlem alınmadığı da iddia edilmektedir. 

Bu bilgiler doğrultusunda;

  1. Mardin ilimizde bugüne kadar kaç tane uçak seferi iptal edilmiştir? İptal edilen uçak seferleri hangi illeri kapsamaktadır?
  2. Mardin ilimizde uçak sefer sayıları hangi gerekçelerle azaltılmıştır?
  3. Mardin’de her gün yapılan uçak seferlerinin sayının azaltıldığı ve sonrasında Mardin-İzmir seferlerinin iptal edildiği doğru mudur? Doğru ise hangi gerekçelerle iptal edilmiştir? 
  4. Mardin- İzmir arasında önceden olduğu gibi düzenli bir şekilde yeniden uçak seferi planlaması yapılacak mıdır? 
  5. Mardin- Antalya arası uçak seferlerinin tamamen iptal edildiği doğru mudur? Şayet doğru ise hangi gerekçe ile iptal edilmiştir?
  6. Mardin- Antalya uçak seferlerinin yeniden başlatılmasına yönelik bir çalışmanız var mıdır? Var ise hangi tarihlerde seferler başlatılacaktır? 
  7. Mardin’den Ankara ve İstanbul seferi yapan uçakların sayısında bir azaltma var mıdır? Var ise sefer sayıları neden azalmaktadır? 
  8. Mardin’den büyükşehirlere olan karşılıklı sefer sayılarının azaltılması ya da iptali vatandaşları mağdur etmektedir. Vatandaşların mağdur olmaması için ek uçak seferleri düzenleyecek misiniz? 
  9. Aynı şehirlere uçak seferleri yapmasına rağmen, farklı uçak firmalarındaki bilet fiyatların yüksek olmasının sebebi nedir? 
  10. Uçak bilet fiyatları neye göre belirlenmektedir? 
  11. Mardin’de yetersiz uçuş seferi nedeniyle Diyarbakır’a gitmek zorunda kalan vatandaşların mağduriyetlerini gidermeye yönelik başlatacağınız bir çalışma var mıdır? 
  12. Diyarbakır’daki uçak bilet fiyatlarının 4.500 TL’den başlayarak 19.000 TL’ye kadar asgari ücretin de üstünde fiyatlandırılmasının sebebi nedir? Bu durumun düzeltilmesi için herhangi bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?
  13.  Havayolu firmalarının 65 yaş üzeri, engelli, acil tedaviye ihtiyaç duyan ve cenazesi olan ve geçim sıkıntısı içerinde olan vatandaşlarımız için indirimli bilet uygulamasına ilişkin bir çalışma başlatmayı düşünüyor musunuz? 
  14. Mardin’de kangrenleşmeye yüz tutmuş yetersiz sefer sayısını ortadan kaldıracak ve vatandaşların mağduriyetlerini sona erdirecek acil önlem planlarınız var mıdır?''Diye sordu.

 

,

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER;ABDULLAH ORTAÇ

 


 


34.8° / 22.4°
  • BIST 100

    9833,22%0,78
  • DOLAR

    34,05% 0,00
  • EURO

    37,61% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2740,78% -0,76
  • Ç. ALTIN

    4480,76% -0,12