Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Doğan Bekin yaptığı Basın açıklamasında ;''Siyonist İsrail'in asıl nihai hedefi Türkiye'dir'' dedi.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Doğan Bekin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
‘’ABD yönetimleri, Ortadoğu’da İsrail’in güvenliği için bölge ülkelerini müdahaleci yöntemlerle mutlak hakimiyet ve kontrol altında tutabilme stratejisi gereği söz sahibi olmak istedikleri ülkelerin idarecilerinin, idare edilenler tarafından değil; kendi arzuları doğrultusunda hareket edecek kişilerden seçilmeleri için büyük gayret göstermeye çalışmaları bir bakıma kendi çıkarlarını güvenceye almaya yöneliktir.
ABD, teslimiyetçi politikalarını ret yoluna giden ülke yöneticilerine ise baskı ve şiddet yoluyla kendi arzuladıkları çözüm yollarını dayatmaya çalışmaları ortaya çözümsüzlükleri getirmektedir.
Nitekim, ABD Başkanı Trump, Çin’in küresel ekonomik gücünü kırabilmek adına yeniden körfezde egemen güç olabilmek amacıyla İran’ da rejim değişikliğine gidip, geçmişte körfez bölgesinde Amerikan ve İsrail’in çıkarlarını 1979’a kadar korumuş olan sadık müttefiki İran Şahı’na benzer bir siyasi figürü İran’ın başına getirebilme çabasının akamete uğraması kuvvetle muhtemeldir.
Amerika’nın Ortadoğu’daki önemli bir pazarı olmaktan çıkmış olan İran’ı körfezdeki çıkarları için büyük bir engel olarak görmektedir. ABD ve İsrail’in çekindiği ve ürktüğü noktalardan bir tanesi de Türkiye gibi İran’ın da kendi silah sanayisini geliştirme çabası içerisinde olmasıdır.
Bu amaçla, Trump’ın sözde müzakere masasında tam teslimiyetçi anlayışı ön gören ‘güç yoluyla barış’ dayatmasına karşı çıkan İran’ı tamamen pasifleştirme çabaları sonuç vermeyince, bu sefer de İsrail’e lojistik desteği vererek İran’ı siyasi, ekonomik ve askeri yönden tamamen etkisiz hale getirmeyi yeğlemiştir.
Ortadoğu'da, geçmişte İsrail eski Başbakanı İzak Rabin’in İran’ı bölge için tehlike olarak göstermeye çalışırken şu anda İsrail Başbakanı Netanyahu’nun da İran’ın nükleer araştırmalarına işaret ederek aynı dille İran’ı tehlike ve tehdit olarak göstermeye çalışması gerçeklerden uzak olup, Ortadoğu için asıl tehlike ve tehdittin İsrail olduğunu göz ardı etmemek gerekir düşüncesindeyiz.
Burada asıl üzerinde durulması gereken şey, İsrail’in ülkemize yönelik haddi aşan açıklamaları karşısında gerekli önlemlerin süratle alınmasıdır.
Geçmişte Likud propagandisti Daniel Doron’un Wall Street Journal’a verdiği demeçte, Batı dünyasının İslam ve Müslümanlarla uzun bir mücadeleye hazırlanması gerekir şeklindeki ifadesi gelinen noktadaki durumu yansıtmaktadır.''Dedi.
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA
9339,59%-0,11
39,53% 0,14
45,45% 0,05
4290,65% -0,23
6927,68% 0,00