YSK GEÇİCİ SONUÇLARI BUGÜN İLAN EDECEK

Türkiye, Cumhurbaşkanını seçmek için dün sandık başına gitti. Cumhurbaşkanı seçimi geçici sonuçları YSK tarafından bugün ilan edilecek.

Gündem 11.08.2014 09:56:06 0
YSK  GEÇİCİ SONUÇLARI BUGÜN İLAN EDECEK

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, "Geçici ilk sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu`nun 4. maddesi gereğince geçerli oyların salt çoğunluğunu Sayın Recep Tayyip Erdoğan`ın aldığı anlaşılmaktadır" dedi.

Güven, düzenlediği basın toplantısında, cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Seçimin sonuçlandığını, YSK tarafından yarın geçici sonuçların açıklanacağını hatırlatan Güven, şu an itibariyle sistemden oyların yaklaşık yüzde 99`unun alındığını belirtti.

55 milyon 189 bin seçmenin bulunduğu sandık sonuçlarının sisteme girildiğini ve siyasi partilerle paylaşıldığını anlatan Güven, sisteme girilmeyen sandık seçmen sayısının sonucu değiştirmeyeceğini kaydetti.

Güven "Geçici ilk sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu`nun 4. maddesi gereğince geçerli oyların salt çoğunluğunu Sayın Recep Tayyip Erdoğan`ın aldığı anlaşılmaktadır" dedi.

Sadi Güven, ilk sonuçlara göre bu aşamada ikinci tur için oy pusulası bastırılmamasına ve yurt dışında ikinci tur hazırlığı yapılmamasına da karar verdiklerini bildirdi.

Seçimlerin sağlıklı şekilde sonuçlandığını belirten Güven, seçimlerde görev yapan personel, siyasi partiler ile yardımlarından dolayı güvenlik personeline teşekkür etti.

Seçimin Türkiye`ye hayırlı olmasını dileyen Güven, katılım oranına ilişkin rakamları yarın açıklayacaklarını söyledi.

Türkiye, Cumhurbaşkanını seçmek için dün sandık başına gitti. Cumhurbaşkanı seçimi geçici sonuçları YSK tarafından bugün ilan edilecek.

Sandık kurullarının kararları ve tutanaklarına karşı itirazlar da ilçe seçim kurullarına bugün saat 17.00`ye kadar yapılabilecek.

İlçe seçim kurulları itirazları en geç saat 23.59`a kadar karara bağlayacak.  İlçe seçim kurulu kararları ile birleştirme tutanaklarına karşı il seçim kurullarına yapılacak itirazların son günü ise 12 Ağustos saat 17.00. Bu itirazlar da il seçim kurullarınca en geç saat 23.59`a kadar karara bağlanacak.

İl seçim kurulu kararlarına ve il birleştirme tutanaklarına itirazlar ise 13 Ağustos saat 17.00`ye kadar YSK`ya yapılacak. YSK, bu itirazları en geç 14 Ağustos`ta karara bağlayacak.

YSK, kesin seçim sonuçlarını 15 Ağustos`ta ilan edecek.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,20% 0,00
  • EURO

    35,07% 0,22
  • GRAM ALTIN

    2535,25% 1,40
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00