YTB BAŞKANI BÜLBÜL MOR GABRİEL MANASTIRINI ZİYARET ETTİ

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Kudret Bülbül, yurtdışında yaşayan Süryani Gençlerle Mardin?de iftar sofrasında buluştu. Anavatanlarından uzak kalan genç nüfusun zaman geçtikçe Türkiye?ye olan aidiyetlerinin zayıfladığına dikkat çeker

Mardin 11.07.2015 23:15:37 0
YTB BAŞKANI BÜLBÜL MOR GABRİEL MANASTIRINI ZİYARET ETTİ

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Kudret Bülbül, yurtdışında yaşayan Süryani Gençlerle Mardin’de iftar sofrasında buluştu. Anavatanlarından uzak kalan genç nüfusun zaman geçtikçe Türkiye’ye olan aidiyetlerinin zayıfladığına dikkat çekerek, Süryani Gençleri Türkiye’ye getirdiklerini ifade etti.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül ve beraberindeki heyet Mardin’e geldi. Mardin valisi Ömer Faruk Koçak’ı ziyaret ederek Mardin programına başlayan Başkan Kudret Bülbül, daha sonra Mardin Artuklu Üniversitesi’ne geçti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Kudret Bülbül, dünyanın her yerinden öğrenci getirdiklerini ve bu öğrencilerin eğitimleri sürecinde Artuklu Üniversitesi ile ortak çalıştıklarını, bu yüzden Artuklu Üniversitesi’nin kendileri için değerli olduğunu kaydetti.

“Bağlar kopmasın diye çalışıyoruz”

Mardin’deki temaslarının ardından Midyat’ta geçen YTB Başkanı, Midyat Mor Gabriel Manastırı'nı ziyaret ederek Metropolit Samuel Aktaş'la görüştü. Gençlik Köprüleri programı ile yurtdışında yaşayan 18-24 yaş arası genç nüfusun kendi anavatanlarını yakından tanımalarını hedefleyen YTB, proje kapsamında 40 genç Süryani vatandaşı yaşadıkları ülkelerden Türkiye’ye getirdi. Başkan Kudret Bülbül, daha sonra YTB tarafından Gençlik Köprüleri programı kapsamında Türkiye’ye getirilen Süryani gençlerle buluştu. İftar programında Süryani gençlerle bir araya gelen Başkan Kudret Bülbül, yurtdışında yaşayan vatandaşların Türkiye ile bağlarının kopmaması için çalıştıklarını kaydederek, "Türkiye'ye çok gelemiyorlar. Türkiye’yi unutuyorlar. Türkiye'nin kat ettiği mesafeyi çok iyi bilmiyorlar. Türkiye'ye aidiyetleri zayıflıyor. Bütün bu açıkları kapatmak üzere 'Gençlik Köprüleri' diye bir program başlattık" dedi.

1500 genç Türkiye’ye getirildi

Yurt dışında yaşayan ve Türkiye toplumuna ait milyonlarca insanın, Türkiye'yi unutmamasını istediklerini vurgulayan Başkan Kudret Bülbül, Gençlik Köprüleri programıyla gençlerin Türkiye'yi daha yakından tanımaları ve aidiyet duygularının artmasını hedeflediklerini bildirdi. Proje kapsamında geçen yıl dünyanın farklı yerlerinden bin 500 gencin Türkiye'yi yakından görme imkânı sağladığını belirten Başkan Kudret Bülbül, gençlerle Midyat'ta bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti. 

"Süryaniler buranın bir parçası"

Konuşmasında Çözüm Süreci'ne de değinen Başkan Kudret Bülbül, Türkiye'nin normalleştiği ve süreç ile önemli mesafeler kat ettiğini kaydetti. Türkiye'nin geçmişte önemli sıkıntı yaşadığını anlatan Başkan Kudret Bülbül şöyle konuştu:

"Bu sıkıntılar artık geride kaldı. Geçmişte herkes büyük sıkıntılar yaşadı. O dönemde içine kapanan, farklılıklardan korkan bir Türkiye vardı. 2000'li yıllardan sonra çok önemli mesafeler kat edildi. Farklılıkların bu topraklar için bir zenginlik olduğunu unutmuştuk. Süryani toplumunun diğer toplum kesimleri gibi buranın bir parçası olduğunu unutmuştuk. O farklılıklardan korkar hale geldik. Bu korkuların birer zenginlik olduğunu görünce böyle politikalar geliştirince normalleştik. Normalleştikçe korkularımızı aştık. Korkularımızı aştıkça daha fazla rahatladık."

ARTUKLU HABER AJANSI/MARDİN


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07