YUKARI FIRAT KÜLTÜR SANAT VE ARKEOLOJİ DERNEĞİNDEN BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI'NA TEŞEKKÜR MESAJI

Yukarı Fırat kültür sanat ve arkeoloji derneği başkanı Aygün Çam, Elazığ Belediyesi'nin başta Harput olmak üzere kentteki birçok noktada arkeolojik değeri bulunan yapıları restore etmelerinden dolayı bir teşekkür etti.

Yaşam 14.10.2020 17:47:00 0
YUKARI FIRAT KÜLTÜR SANAT VE ARKEOLOJİ DERNEĞİNDEN BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI

Yukarı Fırat kültür sanat ve arkeoloji derneği başkanı Aygün Çam,  Elazığ Belediyesi'nin başta Harput olmak üzere kentteki birçok noktada arkeolojik ve kültürel değeri bulunan yapıları koruma altına alması ve restore etmelerinden  dolayı bir teşekkür mesajı yayımladı

 

Dernek başkanı ÇAM şu ifadelere yer verdi ; bizler ilimizde ve bölgemizde kültürel sanatsal arkeolojik çalışmalar yapan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Bu  bağlamda ilimizde özellikle son bir yıl içerisinde kültür ve arkeoloji anlamında çok önemli ve güzel gelişmeler yaşanıyor. Aziz şehrin şehr-ül  emin'i Elazığ belediye başkanımız Sayın Şahin ŞERİFOĞULLARI  Bey'in talimatlarıyla kentimizde bulunan birçok kültürel Varlık ve arkeolojik değeri bulunan yapılar hem koruma altına alınıyor hem de restorasyonları gerçekleştiriliyor.

 

Özellikle harputta  bulunan Sunguroğlu konağı yeniden bakıma alınması KUDEB biriminin bu tarihi konağımıza taşınması, yine başkan beyin her zaman ifade ettiği "Biz  Elazığı Harput'tan  yöneteceğiz" sözünden mütevellit başkanlık makamının bir temsil odasınında bu konakta yer alması bizleri mutlu kılmıştır.

 

Yine Harput girişinde bulunan 5 adet eski Osmanlı yapısı tescilli evimizi de belediye konuk evi olarak hizmete açılma projesi de sevindirici bir haberdir. 

 

Harput merkezde bulunan Hoca Hasan hamamı restorasyonu ihalesi tamamlanıp hamam müzesine dönüştürülme çalışması  ise takdire şayandır. 

 

Yine tarihi Harput Hüseynik yolunun geleneksel yapı içerisinde tamamlanıp kısa süre sonra  açılacak olması  kültürel anlamda önemli bir olaydır. bizler ayrıca sivil toplum kuruluşumuzca tarihi Harput hüseynik yolunun isim olarak "Telgrafçı Akif" caddesi isminin verilmesini Elazığ belediyesi'nden talep etmekteyiz.

 

Yine ilimizin en önemli kültürel varlıklarından biri  olan Şahinkaya mahallemizdeki surp kevork kilisesi nin restorasyon çalışması ve Türkiye'de ikinci olacak olan arkeopark projesi de şehrin kültürü ve tarihi yapısı açısından büyük önem arz etmektedir.

 

 Yukarı Fırat kültür sanat ve arkeoloji derneği olarak Elazığ Belediye başkanımız Şahin ŞERİFOĞULLARI Bey'in talimatlarıyla gerçekleştirilen ilimizdeki kültürel varlıkları koruma ve restorasyon çalışmalarından dolayı kıymetli başkanımıza canı gönülden şükranlarımızı ve teşekkürleimizi sunuyoruz. 

 

Ümit ediyoruz ki 4000 yıllık kadim  şehir Harput, kültür sanat ve tarih başkenti olacaktır.''Dedi

 

 

ARTUKLU HABER AJANS-ELAZIĞ


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00