Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Sistemi Serisi Artuklu Üniversitesinin Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Sistemi Serisi Mardin Artuklu Üniversitesinin Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi.

Mardin 17.04.2021 00:50:00 0
Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Sistemi Serisi Artuklu Üniversitesinin  Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

Mardin Artuklu Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Sistemi serisi, ‘Öğrenci Katılımı’ gündemiyle ile gerçekleştirildi.

 

YÖKAK tarafından öğrencilere yönelik yapılan ve büyük ilgi gören seminer, Üniversitemizin Kalite Koordinatörü  Dr. Öğr. Üyesi Recep Akdağ, Yükseköğretim Kalite Kurulu Uzmanı ve Öğrenci Komisyonu Akademik Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gonca Uludağ, Yükseköğretim Kalite Kurulu Öğrenci Komisyonu Başkan Yardımcısı Öğrenci Sena Çatal ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Öğrenci Komisyonu üyesi öğrenci Muhammed İyisan’ın sunumuyla gerçekleşti.

 

Yükseköğretimde Kalite Güvencesi sistemi ve Öğrenci Katılımı başlığı ile ele alınan konuda öğrencilerin süreçlerde nasıl yer alabileceği konusu kapsamlı olarak ele alınarak öğrencilerin; uluslararası çatı kuruluşlarda (EUA,ESU,ENQA,vb), YÖKAK’ta Kurul Öğrenci Üyesi olarak, YÖKAK öğrenci komisyonunda, YÖKAK değerlendirme takımlarında, ulusal ve uluslararası akreditasyon kuruluşlarında, kendi programlarının tasarlanmasında veya güncellenmesinde, bölüm/fakülte kalite komisyonlarında, öğrencisi oldukları kurumların kalite komisyonunda ve  kurdukları öğrenci topluluklarında yer alarak sürece dahil olabilecekleri belirtildi.
 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,50% -0,11
  • EURO

    34,92% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2434,89% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04