YURT AY DER BAŞKANI KUDRET BULUT`TAN ``KÜDÜS`` TEPKİSİ

YURT AY DER Genel Başkanı Kudret BULUT,Kudüs?ü İsrail?in başkenti olarak tanıyan ABD Başkanı Donald Trump?u sert sözlerle kınadı.

9.12.2017 21:29:03 0
YURT AY DER BAŞKANI  KUDRET BULUT`TAN ``KÜDÜS`` TEPKİSİ

Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyan ABD Başkanı Donald Trump’u sert sözlerle eleştiren YURT AY DER Genel Başkanı Kudret Bulut  “O kararı veren Amerika Başkanı’nı ben buradan lanetliyorum. Sana ne Kudüs’ten sana ne İsrail’den. Bu yanlıştan kısa zamanda dönülmesini umuyorum. Sultan Abdülhamid Han ‘Mekke Allah’ın haremidir. Medine Resulullah’ın haremidir. Kudüs müminlerin haremidir. Biz var olduğumuz sürece Kudüs düşmeyecektir!’ demişti. Bu, 110 sene önce de böyleydi bugün de böyle, dünya var olduğu müddetçe de Kudüs müminlerin haremi olarak kalacaktır inşallah” diye konuştu. 



Başkan Bulut daha sonra sözlerine şöyle devam etti;“Kudüs bizim ilk kıblemizdir. Müslümanların ortak davası olan mukaddes şehrimizdir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ında duyurduğu üzere Kudüs, Müslümanların çiğnetilmeyecek kırmızı çizgisidir. Kudüs yüzyıllarca Müslümanların yönetiminde kalmıştır ve İslam’ın İlk kıblesidir. Siyaset ortamında köşeye sıkışan Trump, kendisini kurtarmak için seçim vaatlerinde de sözünü ettiği Kudüs’ü İsrail’in Başkenti olarak ilan etme çabalarına girişmiştir. Dünyaya dayatılmaya çalışılan bu girişimi şiddetle kınıyorum. Kudüs Müslümanların izzet ve haysiyetidir. Kudüs Filistinlilerindir. Kudüs tüm Müslümanlarındır ve öyle kalacaktır.” diyerek Kudüs’ün Müslümanlar için önemine dikkat çekti.

 

 

Artuklu Haber Ajansı-mardin


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04