Yurt Sağlık ve Sosyal Hizmet çalışanları Sendikası 3.Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti

Yurt Sağlık ve Sosyal Hizmet çalışanları Sendikası 3. OLAĞAN GENEL KURULUNU birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde büyük bir coşkuyla gerçekleştirdi.

Yaşam 25.10.2021 17:57:00 0
Yurt Sağlık ve Sosyal Hizmet çalışanları Sendikası 3.Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti

 

Yurt Sağlık ve Sosyal Hizmet çalışanları Sendikası 3. OLAĞAN GENEL KURULUNU birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde büyük bir coşkuyla gerçekleştirdi.

 

 

Büyük bir heyecanla el ele, gönül gönüle hep beraber gerçekleştirilen 3. Olağan Genel Kurulda, Genel Merkez Yönetimi üyeleri nezdinde Genel Başkan İrfan YİĞİT ve Ekibi güven tazeledi. Genel Başkan İrfan YİĞİT Bizleri bu şerefli göreve tekrar layık gören tüm Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanı delege ve üyelerine teşekkür etti.

 

 

Gerçekleştirilen 3. Olağan Genel Kurulda tekrar Yurt-Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen; Kurucu Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreter Sayın Ahmet EYÜPOĞLU açıklamasında;

 

 8 yıldan bu yana tüm Yönetim Kurulu arkadaşlarım gibi bende mensubu olmaktan her zaman onur ve gurur duyduğum, usanmadan, bıkmadan büyük bir azim ve kararlılıkla elimden gelenin fazlasını yapmaya çalışarak; Yurt-Sağlık Sendikamızın onurlu temsiliyetine bir nebzede olsa katkı sağlamış olmanın haklı onur ve gururunu yaşıyorum dedi.

 

Bu kutlu yolda; 2014 yılından bu yana beraber yol yürüdüğüm; Yurt-Sağlık Sendikamızın güzel yürekli Genel Başkanı Sayın İrfan YİĞİT Başkanımızın Yönetiminde tekrar görev almak benim için büyük bir onur ve gurur vesilesidir. Bizler bu kutlu yolun yılmaz bekçileri ve Yurt-Sağlık Sendikamızın hizmette gülen yüzüyüz.

 

Bu hizmet anlayışı içerisinde Yurt-Sağlık Sendikamıza gönül vermiş tüm yönetici ve üyelerimizin yanı sıra, onurlu temsiliyetimizi benimseyen tüm Sağlık Çalışanlarımızın birlikteliğinde, "Vakit Birlik Olma Vaktidir

 

Yurt Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası olarak, tüm Kamu Çalışanlarımızın yani sıra Sağlık Çalışanlarımızın Kanuni, idari, hukuki ve Özlük hakları doğrultusunda var gücümüzle Kamu Çalışanlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.

 

Yurt-Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı  Ahmet EYÜPOĞLU konuşmasına söyle devam etti: " Hepimizin malumu olduğu üzere 2 Ağustos 2021tarihinde başlayarak yaklaşık bir ay süren 6. Dönem Toplu Sözleşmeye yetkili Sendikanın yani sıra diğer iki büyük sendika KAMU SEN ve KESK öncülüğünde masaya oturulmuş ne acıdır ki; Söz de yetkili, Öz de etkisiz Memur Sen Genel Yönetimi, işveren hükümet tarafı adına Çalışma Bakanlığı ile oturduğu Toplu Sözleşme Masasından 5 Milyon Kamu Çalışanı ve 2 milyon Kamu Emeklisinin satış sözleşmesini büyük bir utanç ve garabet içinde imzalamıştır.

 

Bu satış sözleşmesi ile 2022-2023 yılları için toplu sözleşmede Kamu Çalışanlarımız için malum Sarı Sendika MEMUR SEN ve KAMU SEN tarafından ortak bir taleple, memur maaş ve ücretlerin artışı konusunda; 2022 yılı için %21 2023 yılı için %17 olmak üzere iki yıllık süre için kümülatif toplamda %38 artırılması, ayrıca %6 refah payı verilmesini ve 2019 Yılı içerisinde imzalan 5. Dönem Toplu Sözleşmesinden kaynaklı geçmiş kayıplar için ise, 600 TL Seyyanen zam talebinde bulunmuşlardır.

 

Fakat masada yapılan 1 Aylık görüşme sonrasında 2022 yılı için %5+7, 2023 yılı içinse, %8+6 oranında bir zam artışına imza atarak, hali hazırda yüksek enflasyonla inim inim inleyen Kamu Çalışanlarımızı büyük bir sefalete sürüklemiştir dedi.

 

 

Sayın EYÜPOĞLU Memur Sen ve Kamu Sen ortak bir taleple hali hazırda mevcut Kamu Sendikalarına üye olanlar için her 3 ay da bir verilen Toplu Sözleşme ikramiyesi için Kamu Sendikaları için hükümet tarafı olan; Çalışma Bakanı Sayın Vedat Bilgin nezdinde %1'lik BARAJ uygulaması talebini büyük bir aymazlık ile isteyerek kendilerine üye olmayan, yürüttükleri siyasal sendikacılığa taraf olmayan diğer 8 Sendika Konfederasyonu ve 192 bağımsız sendikalara üye olan kendilerinin yandaş sendikacılık anlayışına biat etmeyen Kamu Çalışanı kardeşlerimizin 400 TL alma hakkını gasp etmeye kalkmışlardır. Bilmiyorlar ki; Sendika hakkının en doğal kanun hakkı olduğu gerçeğidir.

 

Kamu sendikacılığından ne kadar kopuk olduklarının bir beyanı olan bu utanmaz tavrın Kamu Çalışanlarımız nezdinde bir gün mutlaka bir karşılığı olacağını beyan ederek; Bu aymaz tavırlarıyla; 8 Konfederasyon, 192 Kamu Sendika üyesi Binlerce Kamu Çalışanının sendikaya üye olma hakkını ipotek altına almaya ve tekelleşmeye mahkûm etmişlerdir dedi.

 

 

Bunun daha da ötesinde; Kamuda Devleti ve milleti için hizmet yürüten; Polis, Asker, Adalet Bakanlığı Çalışanlarının bir kısmı ( Hakim, Savcı ve Gardiyan ) ve Mit teşkilatı çalışanlarımız zaten sendika kurma ve sendikaya üye olma hakkı dahi yoktur. Kamuda milyonlarca memur şu yada bu sebepten dolayı mağdurken; Bugün 3 Ay da bir verilecek olan 400 TL Sendika Toplu Sözleşme İKRAMİYESİNİ büyük bir kazanım olarak gören ve göstermeye çalışan Memur Sen Genel Başkanı Ali YALÇIN ve ben oynamıyorum küstum rolüne giren Kamu Sen Genel Başkanı Önder KAHVECİ kamu çalışanlarının sorunlarından Bin-Bir haber olan Yönetimleri adına kısa günün karı olarak gördüğü ve sadece üye kaybı yaşamamak adına böyle bir oyun oynamışlardır dedi. 

 

 

Sayın EYÜPOĞLU son söz olarak; Bundan sonraki süreçte 8 Konfederasyon ve 192 Sendikaları; Hep birlikte, "Vakit Birlik, olmak vaktidir. Bizler YURT SENDİKALARI KONFEDERASYONUNA bağlı hizmet yürüten sendikalar olarak; Bağımsız 80 Sendika Yönetiminin ortak kararıyla; DANIŞTAY Mahkemesine Yürütmeyi Durdurma Davası açmış bulunmaktayız diyerek, konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı güçlü bir şekilde dile getiriyoruz.

 

Bu zorlu süreçte Yurt-Sağlık Sen yeni Yönetimi olarak bizler için zor bir zaman olduğunu biliyoruz. Fakat bu süreçte Yurt Sendikamıza imanla, inançla büyük bir azim ve kararlılıkla kardeşlik ve yol arkadaşlığı duygusu içinde gönül vermiş olan üyelerimiz ve Kamu Çalışanlarımız adına; Genel Başkanımız sayın Irfan YİĞİT önderliğinde ve Genel Merkez Yönetim Kurulumuzun gayretli öngörüleriyle bu süreçte daha gayretli, daha vizyonlu bir şekilde daha da verimli olarak çalışacağımızın sözünü Yönetimimize yeni giren her biri bir birinden saygıdeğer Başkanlarımızla devam edeceğiz.

 

Yeni oluşan Yurt Sağlık Sen Genel Merkez Yönetimimizin önce ülkemize, milletimize ve Kamu Sendikacılığına, sonra da Yurt Sendikaları camiamıza ve Yurt-Sağlık Sendikamıza hayırlı olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Gayret bizden, taktir! Ondan olsun inşallah diyor, herkesi büyük bir sevgi, saygı ve gönül muhabbeti içinde selamlıyor.''Dedi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI

 

 


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00