YURTAYDER DERNEĞİ HAZIRLAYACAĞI AB DESTEKLİ PROJE İLE YURTTA KALAN ÇOCUKLARIN SORUNLARINA DİKKAT ÇEKECEK

Genel Başkanlığını Kudret Bulut'un yaptığı YURTAYDER Derneği hazırladığı AB destekli proje ile Yurtta Kalan Çocukların sorunlarına dikkat çekecek.

Yaşam 6.12.2020 11:09:00 0
YURTAYDER DERNEĞİ HAZIRLAYACAĞI AB DESTEKLİ PROJE İLE YURTTA KALAN ÇOCUKLARIN SORUNLARINA  DİKKAT ÇEKECEK

Genel Başkanlığını Kudret Bulut'un yaptığı YURTAYDER Derneği hazırladığı AB destekli proje ile Yurtta Kalan Çocukların sorunlarına dikkat çekecekl.

 

YURTAYDER Derneği Türkiye’de on binlerce çocuğa örnek olacak, yurtlarda büyüyen 20 Genç kız ile birlikte  belgesel video çekimi  yaparak,Yurtta kalan çocukların sorunlarına dikkat çekecekler.


    Avrupa Birliği Sivil Düşüce Programı tarafından kabul edilen ''Bizim Çocuklar'' adlı proje  ile kimsesiz, korunmaya muhtaç olup yetiştirme yurdunda,çocuk evinde kaldıktan sonra ayrılan kız çocuklarının sosyal yaşamda başarılı oldukları ve kendi ayakları üzerinde durdukları anlatılarak kamuoyu yaratılmaya çalışılacak.

 


    Yetiştirme yurdundan ayrılan 18 yaş üstü kız çocukları ile ilgili zaman zaman basında, medyada hak ihlalleri ile dolu haberler, yazılar yer aldığını belirten YURTAYDER Derneği Genel Başkanı Kudret Bulut,   '' Yetiştirme yurdundan ayrılan ve toplumda başarılı olan meslek sahibi, sporcu, iş insanı birçok kız çocuğumuz vardır. Düzenli aile yaşamı kuran, kendisiyle barışık bu kızlarımızın "OLUMLU ÖRNEKLER" olarak tespit edilmesi, kendilerinin elde ettiği başarıyı göstermeleri, yaşadıkları zorlukları anlatarak kendileri gibi şu an da yurtlarda kalan ve yurttan ayrılan diğer kız kardeşlerine "ROL MODEL" olmaları ve görünürlük kazanmaları toplumda ki bilgi kirliliği ve önyargıları yıkacaktır. 


    Ayrıca şu an da yetiştirme yurtlarında kalan binlerce kız kardeşimizin özgüven kazanmasına, yalnız olmadıklarını hissetmelerine destek olacaktır. 20 kız çocuğu ile video çekimleri ile kısa içerikler hazırlanacak ve bu kızların yaşamları bir kitapta toplanarak bizim çocuklarımızın sesinin duyurulması ve farkındalık oluşturulması sağlanacaktır. 


    Bununla birlikte olumlu ve iyi örnekler Bakanlık düzeyinde farklı illere de örnek gösterilebilecektir. YURT AY DER olarak her zaman yetiştirme yurdunda kalan ve yurttan ayrılan çocuklarımızın yanında olmaya ve sorunlarını gündeme taşımaya devam edeceğiz. ''dedi


Başkan Kudret Bulut Yurtlarda yetişen Genç kızlara da seslenerek   '' En büyük mirasımız ve geleceğimiz olan bizim çocuklarımıza onurlu bir yaşam bırakmak istiyoruz.    Sevgili Kız Kardeşim, yaşamın ile bütün Türkiye’ye örnek olmak ister misin?' diye çağrıda bulunarak,kamuoyuna Yurtta Kalan Çocuklarımız hakkında gerçek blgilerle donatmak istediklerini belirtti. 

 

TOCİN Yönetim Kurulu Başkanı ve İYİ PARTİ Konya Milletvekili  Fahrettin YOKUŞ'un da büyük destek verdiği  ''Bizim Çocuklar''Projesi için çalışmalara başlandığı bildirildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 

 

 


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,43% -0,14
  • EURO

    34,73% -0,65
  • GRAM ALTIN

    2436,25% 0,02
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19