Yusuf Demirçelik'ten Fantastik Bir Roman: Varoluş Kanunu I - Toprak

Yusuf Demirçelik’in, Varoluş Kanunu başlığını taşıyan serisinin ilk kitabı Toprak, Yazardan Direkt Yayınevi’nden çıktı.

Kültür ve Sanat 14.08.2023 12:18:00 0
Yusuf Demirçelik

Yusuf Demirçelik’in, Varoluş Kanunu başlığını taşıyan serisinin ilk kitabı Toprak, Yazardan Direkt Yayınevi’nden çıktı. Kitap, tamamen kurmaca bir dünyanın kapılarını okura açıyor ve bu dünyanın tüm ilginç yanlarına davet ediyor. Kutsal sayıldığı için dokunmanın bile yasak olduğu topraktan kopan insanların doğaüstü evrenine girmeye çağırıyor.

Varoluş Kanunu I: Toprak kitabı, Yusuf Demirçelik’in ikinci kitabı. 2020’de çıkan Eski Oyun kitabından sonra bir üçleme ile edebiyat sahasına dönen Demirçelik, bu kitabında aslında insan olmaktan uzaklaşmadan en derinimizdeki unsurları işliyor. Bizi biz yapan tüm özellikler ve yitirilmemesi gereken ilişkiler, hepsini çok yakından tanıdığınızı hissedeceğiniz karakterler üzerinden işleniyor. 

"Yıllar geçti, yüzyıllar… İklimler değişti. Yaşama yöntemleri değişti. İnsanlar değişti. Topraktan yetiştirdiklerimiz bile değişti. Her şey öylesine değişti ki insanlar bir zamanlar yaşadığımız kusursuz gezegeni unutup buraya Eerith demeye başladı. Eerith’le hiçbir alakası olmamasına rağmen…"

 

Hatırlamak ve Savaşmak

 

Yazardan Direkt Yayınevi’nden çıkan Varoluş Kanunu I: Toprak eserinde Yusuf Demirçelik, unutulmaması gereken bazı şeylerin tekrar hatırlanması inancıyla yola çıkan insanların hikâyesi. Herkesin çıktığı yol, gittiği yön ve amacı farklı olsa da hep aynı yere çıkıyor tüm arayışlar: hatırlamak ve bir daha hiç unutulmamasını sağlamak.

2019 yılında Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünden mezun olan yazar, 2020'de ilk kitabı Eski Oyun ile edebiyat dünyasına resmî olarak giriş yaptı. 2021 yılından bu yana yazarlığın yanında yeminli tercümanlık ve finans uzmanlığı yapıyor. Son kitabı Varoluş Kanunu I: Toprak, tüm sıra dışılığıyla fantastik sever okurları bekliyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19